Kastamonu'nun 'teleferik' çıkmazı!;

Kastamonu'nun 'teleferik' çıkmazı!

Kastamonu'da 2017 yılından bu yana akıbeti netleşmeyen teleferik direklerinin ne olacağı merak konusu....

Kastamonu'da 2017 yılında dönemin Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın projesini yaptığı ve 2018 yılında bitirilmesi planlanan Teleferik Projesi hayata geçirilemedi. Önceki dönem belediyesinde de söz konusu teleferik projesi ile ilgili herhangi bir aksiyon alınmadı. Teleferik projesinin akıbeti, aradan geçen 7 yıla rağmen hala meçhul. Kastamonu halkının, özellikle siluetini bozduğu eleştirilerine neden olan teleferik direkleri sökülecek mi yoksa proje tamamlanacak mı merak konusu.

VİDİNLİOĞLU; "BEDELİ 80-100 MİLYON LİRA ARASINDA"

Önceki dönem Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu geçtiğimiz sene yaptığı açıklamasında, teleferik projesinin ihale edildiğinde bedelinin 7 milyon 300 TL olduğunu ve 2018 yılında bu projenin bitmesi gerektiğini dile getirmişti. Vidinlioğlu, bu projenin bitmesi için son rakamın ise 80-100 milyon arasında bir bedel olduğunu söylemişti.

BABAŞ; "HALATLARI, KABİNİ 5 YILDIR GÜMRÜKTE DURUYOR, HIZLA ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ"

Projeyi hazırlayarak direkleri Kastamonu'da kuran, dönemin Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Tahsin Babaş, 2024 yerel seçimleri öncesinde; " Teleferik projesi bizim için turist çekmek için bir araçtır. Teleferik turizm projemizin sadece bir parçası, reklam yüzü. Teleferiğin halatları, kabini 5 yıldır gümrükte duruyor, hızla tamamlayıp şehrimize kazandıracağız" demişti.

BALTACI; " YAPSAN BİR TÜRLÜ, SÖKSEN BİR TÜRLÜ..."

Kastamonu'nun yeni Belediye Başkanı  Hasan Baltacı söz konusu teleferik direkleri ile ilgili seçim öncesinde konuşma yapmıştı. Baltacı konuşmasında şu ifadelere yer vermişti;  "Mesela teleferik var işte. Kimseye sorulmadı. Şimdi yapsan bir türlü söksen bir türlü. Bunun gibi bir sürü mesele var Kastamonu'da. Hiç kimseye sorulmadan yapılan israf edilen çarçur edilen paralar var. Kaynaklarımızı çarçur etmeyeceğiz. En önemli kaynağımız ortak aklımız. Biz ortak aklı çalıştırmıyoruz bunu çalıştıracağız."

VATANDAŞ SONUÇ BEKLİYOR

Bölge insanı ise teleferik projesi ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Vatandaşlar bir an önce ne yapılacaksa sürecin hızla ilerleyerek bir sonuca bağlanmasını talep ediyor.

"TEPEYE ÇOCUKLAR ÇIKIYOR, TEHLİKELİ"

Saat Kulesi arkasında oturan vatandaşların teleferik direkleri ile ilgili düşünceleri şöyle; "Masraf. Geldiler bunu buraya yaptılar, şurada da çocuk parkı var. Çoluk çocuk mahvoldu. Direklerin altında da çukur kısımlar var. Bunlar çocuklar için de tehlike oluşturuyor. Vidalar dökülüyor orada. Tepeye çıkıyor çocuk, bir şey olsa orda ne yapacağız? Boşuna masraf gelen de yapmadı giden de yapmadı. Böyle kaldı burası. Kepazelik yüzüyor."

"YAPILSIN, BUNUN VESİLESİYLE BELKİ BURAYA DA BAKARLAR"

Bir başka bölge sakini de şu ifadelere yer verdi; "Yapılsın artık. Kastamonu'nun nesi var. Saat tepesi daha da şenlenir. Bunun vesilesiyle belki buralara da bakarlar.

"BURASI YAPILMAZ"

Bir diğer vatandaş ise 'Burası yapılmaz biz bunu bilir bunu söyleriz' diyerek teleferiğin tamamlanmayacağını ileri sürdü.

Söz konusu teleferik direklerinin ne yapılacağına ilişkin Kastamonu Belediyesi tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bekleyiş 7'nci yılında da devam ediyor...  (Nihan Kıran)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum