Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun 'Atatürk'ü gören' gözleri...
Atatürk'ün 1925 yılında Kastamonu'ya gelişinde Atatürk'ü gören 105 yaşındaki Huriye Kastamonulu o günleri anlattı. Atatürk'ün gözlerini gördüğünde öğretmenine 'Bak Atatürk'ün de gözleri benimkilere benziyor' diyen Kastamonulu, Atatürk hakkında konuşurken, gözleri hem yaşla doldu hem de parladı.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
Büyük Hacet’te 15 Temmuz şehitlerini andılar
15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Büyük Hacet Zirve Tırmanışı”na katılan 30 kişilik grup 2 bin 610 rakımlı Ilgaz Dağı'nın zirvesine tırmandı.
Diyanet’ten ‘şatafatlı düğün’ hutbesi
Cuma hutbesinde Müslümanlara Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “En bereketli nikâh, külfeti en az olanıdır” Hadisi hatırlatıldı.
3 partiye 'dolandırıcılık'tan suç duyurusu!
CHP Üyesi Cüneyt Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi hakkında “dolandırıcılık” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
Kutsal topraklara uğurlandılar
Taşköprü’de 88 hacı adayı kutsal topraklara dualarla uğurlandı.
Merkez'de 19 Mayıs Coşkusu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Merkez Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, burada yaptığı konuşmasında; "Vazgeçilmez güç kaynağımız olan 'Milli İradenin' yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk' ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Mesele memleketse, hep yaşımız 19" ifadelerine yer verdi.
Özel çocuklardan, çok özel gösteriler
Kastamonu'da Engelliler Haftası dolayısıyla Gençlik Merkezi’nde program düzenlendi.
"Mirası vatan aşkı kaldı"
Asrın felaketinde bölgeye gönüllü olarak gitti, askeri helikopteri kalkış için yönlendirdiği sırada pervanenin çarpması sonucu şehit oldu.
Kalbine yenilen başhekim toprağa verildi
Serum tedavisi sırasında alerjik reaksiyon sonucu kaldırıldığı hastanede kalp krizinden yaşamını yitiren 112 Başhekimi, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Erdoğan: 'Allah'ın izniyle yine kaybedecekler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinin uzantıları ile at pazarlığı yaparak iktidar hayali kuranların gafleti sizi bir an olsun endişeye sevk etmesin. Kandil’den bağıranlar çağıranlar, bunlar vız gelir tırıs gider. Bunların raf ömrü inşallah 14 Mayıs’ta dolacaktır” dedi.
Hac kura sonuçları bu akşam açıklanıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuraları için açıklamada bulundu. Hac kuraları için ön başvurular 5 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00'den itibaren e-Devlet üzerinden sorgulanabileceğini açıkladı.
" Ay sonunda inşaatlara başlayacağız"
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından Cumhuriyet tarihinin en büyük afet dönüşüm projesini başlatacaklarını ifade etti. Kurum açıklamasında; "Ay sonuna kadar tüm illerimizde inşaat faaliyetlerini başlatacağız" dedi.
Camilerde "Gün milletçe kenetlenme günüdür" başlıklı hutbe okundu
10 ili etkileyen depremin ardından cuma namazında "Gün, milletçe kenetlenme günüdür" başlıklı hutbe okundu. Hutbede depremzedeler için yardım çağrısında bulunuldu.
1 Nolu Yol-İş Şubesi’nden yardım kampanyası
Türkiye Yol-İş Sendikası Kastamonu 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Çelik, 30 bine yakın sendika üyelerine ulaşıldığını ve Kastamonu 1 Nolu Şube Başkanlığı olarak sorumluluk alanlarında bulunan Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerindeki işyerlerinde yardım kampanyası başlatıldığını duyurdu.
Gönüllüler, deprem bölgesinde hayat kurtarıyor
Çatalzeytin, Türkeli ve Güzelkent ilçelerinden 88 gönüllü vatandaş, deprem bölgesi olan Malatya’da ‘hayat’ kurtarıyor.
Hüzün anıtı!
İnebolu ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan mezarlar için anıt yapıldı.
JAK timinin kadın komutanı
Adana’da 2012 yılında bir baraj inşaatında yaşanan patlamada yakınlarını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Hacer Yılmaz, yaşadığı bu olaydan etkilenerek katıldığı eğitimleri tamamlayıp Jandarma Arama Kurtarma Timine katıldı. Kastamonu'da Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanı olarak görevlendirilen Yılmaz, görevini tutkuyla yapıyor.
Yaban hayvanları için meyve çekirdeği ektiler
Kastamonu'da eğitim gören üniversite öğrencilerine, kentteki kanyonlar, göletler, vadiler, yaylalar ve şelaleler tanıtıldı. Öğrenciler, gezilerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için 5 bin adet meyve çekirdeği ekti.
Anadolu, sağlık şehidi Gök’ü andı
22 Aralık 2020 tarihinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Vedat Gök’ün vefatının ikinci yılı nedeniyle Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Sağlık şehidi Dr. M. Vedat Gök için Kuran-ı Kerim’in okunduğu anma törenine Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, Hastane Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Şahbat, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.
Bahçeşehir öğrencileri 10 Kasım’da Ata’yı andı
Bahçeşehir Koleji İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı nedeniyle anma programı düzenledi.
‘Turizmde bir türlü istediğimiz sonuçları alamıyoruz’
Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Derneği’nin (TUREB) toplantısına katılan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, "İstiklal Yolu, ilimizin üçüncü milli parkı oluyor. Benim naçizane önerim; Kastamonu’nun logosunun İstiklal Yolu’nu temsil eden bir logo olması yönündedir" dedi.
Belediyede hüzünlü tören
Kastamonu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan 61 yaşındaki Remzi Toptan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Toptan için, belediye ana hizmet binası önünde tören düzenlendi.
“Olukbaşı oluksuz olmaz dedik”
Kastamonu Belediyesi Olukbaşı hizmet binası açılış töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu açıklamasında; “Verdiğimiz sözleri tutuyor olmanın verdiği mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Olukbaşı oluksuz olmaz dedik, hizmet binası da ihtiyaçtı, hem muhtarlığımız hem hizmet binamız bir araya geliyor” diye konuştu.
Üreticinin fiyat beklentisi 55 TL
Fındık üreticileri, sendikadan gelecek fındık fiyatlarını bekliyor. Üreticinin fiyat beklentisi ise 55 lira seviyelerinde.
“Ne zaman baksam hüzünleniyorum”
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel sularına dayanamayarak yıkılan Ölçer Apartmanı'nda 6 yakınını kaybeden İlyas Karaali; “Ezine Çayı'na ne zaman baksam hüzünleniyorum” dedi.