Arama Sonuçları
Geçmişi geleceğe taşıyacak projenin açılışı yapıldı
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Yaşlı Bireyler İçin Sağlıklı Yaşam Önderliği, Özel Bireyler İçin Anne Eli Uzatıyoruz” isimli projenin açılış toplantısı, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi organizesinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) salonunda gerçekleştirildi.
Filmlere konu olan "deli bal" Kastamonu'da!
Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar: "Deli balın üretimi kısıtlı miktarda olmakta. Kastamonu'da yıllık birkaç ton civarında üretimi var" "Deli balın genel anlamda nabzı ve tansiyonu düşürücü özelliği var. Yedikten 10-15 dakika içinde etkisini göstermekte. Burada önemli olan doktor tavsiyesi üzerine tüketmek"
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Kalp krizlerindeki artış tedirgin ediyor! Aşılarla ilgisi var mı?
Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı.
Sarımsak ekstratı büyük ilgi görüyor
Taşköprü sarımsağı ekstratı, kalp krizi, kolesterol, yağlanma gibi birçok hastalığı önlüyor.
İşte dünyanın en fazla yemek yiyen ülkeleri! Türkiye’nin sırası dikkat çekti
Konu yemek olduğunda Türkiye, sayısız lezzetiyle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor.
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
Bacak Damar Tıkanıklığı Nedir?
Bir kan damarının genellikle damar sertliği ya da bir pıhtı dolayısıyla tıkanması damar tıkanıklığı olarak adlandırılır.
Nüfusun yüzde 35'ini etkiliyor
Tedavi edilmediğinde adeta "sessiz katile" dönüşen, damar yatağına hasar vererek etkilerini yıllar içinde gösteren hipertansiyon, erişkin nüfusun yüzde 35'ini etkiliyor.
İlaç yokluğunun sorumlusu eczane değil
Türk Eczacılar Birliği (TEB) 26. Bölge Kastamonu-Çankırı-Karabük Eczacı Odası tarafından ilaç yokluğu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada; "İlaç yokluğu, artarak devam etmekte ve etkisini yoğun bir şekilde hissettirmektedir. Şu anda piyasadaki ilaçların yüzde 25'ine ulaşamıyoruz. Bu durum acil çözüm gerektiren bir hal almıştır. İlaç yokluklarının sorumlusu eczaneler değildir" ifadelerine yer verildi.
Kastamonu’da ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında, Kalp ve Damar Sağlığı hastalıkları ve önlenebilir kronik hastalıklara, sağlıklı yaşam konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak için; 30 Eylül 2022 tarihinde, Şeyh Şabanı Veli Caddesinde, İl Sağlık Müdürü Dr .Yüksel Kutlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmet Şimşek, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih Şerifoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, idareciler, sağlık personelleri ve vatandaşların katılımıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Stevia bitkisi ne işe yarar? Stevia bitkisinin faydaları nelerdir?
Şeker otu olarak bilinen stevia bitkisi son zamanlarda sağlığa olan faydaları sayesinde popülerliği artı. Doğal şeker kaynağı olan bu bitki hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Haberin detayında stevia bitkisine ait bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle bu bitkiyi şeker hastaları rahatça kullanabilir. Stevia bitkisi ne işe yarar? Stevia bitkisinin faydaları nelerdir?
15 yaş ve üstü, günün 6,3 saatini oturarak geçiriyor
Türkiye'de 15 yaş üzeri kadın ve erkeklerin günlük zamanının ortalama 6,3 saatini oturarak ya da uzanarak geçirdiği ortaya çıktı. Hareketsiz yaşam; obezite, kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa da sebep oluyor.
Beynin sinsi düşmanı: Demans
İnsan ömrü uzadı, demans arttı. İleri yaş hastalığı olarak bilinen demans, tahminlere göre 2050’de yaklaşık 140 milyon kişide görülecek.
Uzun COVID milyonlarca insanı etkiliyor
Nefes darlığı, beyin sisi, halsizlik, kas ağrıları… Uzun süreli COVID-19, koronavirüs geçirenlerin peşini bırakmıyor. Yapılan araştırmalar 203 farklı semptomun tespit edildiğini ortaya koyuyor.
Yağlı balıklar ve sağlığa etkileri
Proteinin insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tartışmasızdır. Balık da günlük olarak almamız ihtiyaç duyulan bu proteinin en iyi kaynaklarından birisidir. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması ise insanların balık etine ulaşımını ve balık tüketimini kolaylaştırmaktadır. Türkiye’de senelik balık tüketimi kişi başına ortalama 3 kg’dır. az sonra okuyacağınız yazımızda yağlı balıklar ve isimlerini ,balığın diyetteki yerini, balık yağı ve içeriğini, balığın pişirme yöntemlerini ve daha birçok konu başlığını inceleyeceğiz.
Kalp Ağrısı Neden Olur? Nasıl Kalp Sağlığı Korunur? Kalp Ağrısı Nedir?
Kalp ve göğüs yerlerinde meydana gelen ağrılara genel olarak kalp ağrısı denir.
Çoğunlukla kalple ilgili bir hastalığın ardından meydana gelen kalp ağrısı; kaburga incinmesi, ya da kas sorunları gibi farklı sebeplerde de meydana gelebilir.Rahatsızlığın merkezine bağlı olarak bazen uzun sürmeyen bir tedavi ile problem ortadan kalkarken bazen daha kapsamlı ve detaylı tedavilere ihtiyaç duyulur.
Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu
Diyetinizde yapacağınız birkaç basit değişiklik size çok yardımcı olabilir.
Hipertansiyon Nedir ?
Hipertansiyon nedir ? hipertansiyon açılımı
Yüksek Tansiyon İçin En İyi 17 Gıda
Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, kalp hastalığı için en yaygın önlenebilir risk faktörüdür.