Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu;

Yüksek Tansiyonu Doğal Olarak Düşürmenin 5 Yolu

Diyetinizde yapacağınız birkaç basit değişiklik size çok yardımcı olabilir....

Muhtemelen tansiyonunuzu doktor muayenehanesinde ve hatta dişçide defalarca ölçtünüz. Bir şeyler düzelene kadar ya da ailenizde tansiyon sorunu olana kadar üzerinde fazla düşünmediğiniz sağlık göstergelerinden biridir.

Ancak, endişelenecek bir şeyiniz olmadan "önce" anlamaya değer - bu sizin için bir sağlık sorunu haline gelirse, yüksek tansiyonun nasıl düşürüleceği de dahil. İçeri girelim.

Yani, tam olarak ne olduğunu bir tansiyon ölçümü?

kan basıncı veya arteriyel gerilim, kanın atardamarlardan aktığı basınç veya kanınızın atardamarlarınızın duvarlarına uyguladığı basınçtır . Louis'de PALM Sağlık. "Kan basıncınız ölçüldüğünde, bir eğik çizgiyle ayrılmış iki sayı ile ifade edilen maksimum ve minimum olmak üzere iki değer vardır" diye açıklıyor. “Örneğin, 135/85 milimetre cıva (mmHg), maksimum 135 basınç ve minimum 85 basınç anlamına gelir.”

Ölçümdeki ilk sayı, kalp attığında atardamarlardaki basınç olan sistolik kan basıncı olarak da bilinir. 

Dr. Mehta, "Nabız basıncının kesin önemi hala araştırılıyor, ancak bazı araştırmalar geniş nabız basıncına (60 mmHg'den fazla) sahip hastaların kalp hastalığı, felç veya ölüm için daha yüksek risk altında olduğunu öne sürüyor" diyor.

 

Kan basıncını nasıl doğru bir şekilde ölçersiniz?

Dr. Dal Farra, "Kan basıncı aslında gün içinde çok fazla dalgalanıyor ve sağlıklı bir insan bile bazen maksimum 160'ı ve minimum 110'u aşıyor" diyor. "Ara sıra ortaya çıkarlarsa, bu değerler tamamen normaldir ve bir kişinin hipertansiyonu olduğu anlamına gelmez."

Tansiyonunuzu tam olarak anlamak için Dr. Dal Farra, eczaneden satın alabileceğiniz bir tansiyon aleti kullanmanızı, çeşitli durumlarda, günün farklı saatlerinde günde bir ila iki kez kan basıncınızı ölçmenizi önerir. üç haftalık bir süre boyunca ve sonuçların ortalaması alınır. BP'nizi ölçtüğünüz 30 dakika içinde sigara içmediğinizden, kafein almadığınızdan veya egzersiz yapmadığınızdan emin olun.

 

 

Sağlıklı bir kan basıncı seviyesi neden önemlidir?

Dr. Dal Farra, yüksek tansiyonun atardamarların direncindeki artıştan kaynaklandığını söylüyor. Kalbiniz bu direnç nedeniyle ekstremitelerinize ve hayati organlarınıza kan ulaştırmak için daha çok çalışmak zorundadır. Zamanla, bunun vücudunuz üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Dr. Mehta, “Yüksek tansiyona sahip olmak, felç, kalp krizi, ölüm ve böbrek yetmezliği dahil olmak üzere büyük kardiyovasküler ve kardiyovasküler olmayan olayların riskini artırır” diyor. "Benzer şekilde, hipertansiyonu kontrol etmek, tüm bu potansiyel olumsuz sonuçların riskini azaltır."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum