Arama
Arama Sonuçları
Limon üreticiden uçarak geliyor!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek, arasındaki "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı" dedi.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
Tarla ile market arasında ‘uçurum’ var
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Haziran ayı üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi.
Soğan ve gübre fiyatları düşüyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatların üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştüğünü bildirdi.
Tarla ile market arasında yüzde 573 fark
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının yüzde 573,6 ile en fazla limonda görüldüğünü, üreticide 2,5 lira olan limonun markette 16 lira 84 kuruşa satıldığını kaydetti.
Soğan 'resmen' ağlattı
Sektörün önemli ismi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, market fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.
Ramazan öncesi markette yangın var
2007 yılından bu yana Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bayraktar, bu Ramazan ayı boyunca da üretici ve market fiyatlarını takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Üretici ile market arasında uçurum
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette 41 ürünün 31’inde, üreticide ise 33 ürününün 19’unda fiyat artışı olduğunu bildirdi.
‘Pahalı marketlerden alışveriş yapmayın’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında yaptığı açıklamada, "Tüketicilerimiz fahiş fiyattan ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamalı" dedi.
Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır ? fırında sebzeli tavuk tarifi
Fırında kolaylıkla yapabileceğiniz sebzeli tavuk nasıl yapılır ? işte sebzeli tavuk malzemeleri ve yapılışı
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver tarifi
Fırında sebzeli mücver nasıl yapılıyor ? mücver nasıl yapılır ? sebzeli mücver nasıl yapılır ? fırında sebzeli mücver malzemeleri ve yapılışı ile birlikte tüm detaylar haberimizde
Salı Pazarında son durum
Ardı ardına gelen zamlar nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artış hala el yakmaya devam ediyor. Artan girdi maliyetleri, sebze meyve fiyatlarını da etkiliyor. Peki, Kastamonu’nun en büyük yoğunluğunun yaşandığı salı pazarında son durum ne?
'Maliyetler düşmeden, raflara ucuzluk gelmez'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici market fiyatlarında yaşanan değişimleri, Ramazan ayında fiyatları, girdi fiyatlarındaki anormal artışların üretici ve tüketici fiyatlarına yansımalarını ve dondan zarar gören üreticilerin durumlarını değerlendirdi.
'Üreticide 4 lira, markette 18 lira'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında üretici ve market arasındaki fiyat farklarını ve tarım sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
Pazarda fiyatlar cep yakıyor: 37 üründe fiyat artışı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi.
Pazarın şampiyonu PATLICAN
Kastamonu’da Cumartesi günleri, Topçuoğlu Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Cumartesi pazarında patlıcan ve sivri biberin dışındaki fiyatlar vatandaşa daha uygun geliyor.
Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak için 7 Etkili İpucu
Bakımlı ve ışıl ışıl görünmek için sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak çok önemli. Parlak saçlar için de kullandığın saç bakımı ürünlerinden beslenme alışkanlığına kadar birçok faktöre dikkat etmeniz gerek.
Şeker Mantı nasıl yapılır ? Şeker Mantı tarifi
Her mantının bir anatomisi vardır. Gelin adını şeklinden alan şeker mantısının anatomisine bir göz atalım. Hamuru açın ve 6 cm. yani işaret parmağınızın 3 boğumu kadar kareler keserek hazırlayın. Köseler “katlama yerini, kulakları” belirtir. Bir kenarına su sürerseniz yapışkan rolünü görecektir ve “mühür” yeri olur. Dolgu malzemesinin konduğu alan mantının “bel” bölgesini oluşturur. Katlama yerinin 0,5. cm. iç kısmı “kıvırma bükülme yeri”dir. Büküm yerinin uç kısımları mantının kuyruğudur. Tencereye değdiği, oturduğu kısım “taban” dır. Mantının iç dolgusunun tamamı sarma gibi tabana yayılı durmaz, taban ile kuyruk arasında mantının yüksekliğini gösteren “topuk” bölümü vardır. Mantının içinde “hava boşluğu” yapmak önemlidir. Böylece mantı pişerken et kendi buharında haşlanır ve mantının içinde yerken sulu bir yapı oluşturur. Bu, et suyu haline gelen küçük damlacıklar ağızda lezzet patlaması sağlar.
Etli Talaş Böreği nasıl yapılır ? Etli Talaş Böreği yapımı
Milföyden yapıldığı gibi, tavuk eti de kullanarak yapabileceğiniz, sofralarınızın baş köşesine kurulacak, lezzeti ve doyuruculuğu ile damaklarınızı şenlendirecek talaş böreğini çok seveceksiniz.
Brokolili Tavuk Püresi nasıl yapılır ? Brokolili Tavuk Püresi tarifi
Gerçek bir C vitamini ve lif deposu olan brokoliyi 6. aydan itibaren bebeklere buharda haşlayarak verebilirsiniz. 12. aydan itibaren tavuk etiyle karıştırarak da verebilirsiniz. Brokolili tavuk püresi, hem vitamin, hem de protein bakımından son derece zengindir.
Lif Kaynakları ve Yararları
Lif nedir, kaynakları ve yararları nelerdir?