Pazarın şampiyonu PATLICAN;

Pazarın şampiyonu PATLICAN

Kastamonu’da Cumartesi günleri, Topçuoğlu Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Cumartesi pazarında patlıcan ve sivri biberin dışındaki fiyatlar vatandaşa daha uygun geliyor....

Pazarın zam şampiyonu ise 20 TL’den satılan patlıcan oldu. Sivri biberdeki sivri yükseliş ise yine cep yakıyor. Sivri biberin kilosu 20 liraya kadar çıktı. Pazar esnafı çareyi, mahsulün yarı fiyatını etikete yazmakta buluyor.

Dolar kurunun dalgalanması nedeniyle yükselen market fiyatları, vatandaşı halk pazarına yönlendirdi. Kastamonu’nun Cumartesi günleri kurulan Topçuoğlu kapalı Pazar yerinde kurulan Cumartesi halk pazarında fiyatların marketlere göre daha uygun ve düşük olduğu gözlendi. Markette pazar çantasını dolduramayan vatandaşlar halk pazarında ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Halk pazarında fiyatlar ise şöyle; pırasa 5 TL, ıspanak 7,5,  portakal 7,5-5 TL, mandalina 6 TL, domates 10-15 TL, salatalık 10,5 TL, patlıcan 20 TL ve sivribiber 14-20 TL, kırmızı lahana 4 TL, havuç 5 TL, kıvırcık 4 TL, soğan 2-2,5 TL…

“PATLICAN VE SİVRİ BİBERDE CİDDİ BİR YÜKSEK FİYAT VAR”

Pazardaki fiyatlarla ilgili konuşan, ismini belirtmek istemeyen bir pazar esnafı;  “Patlıcan ve sivri biberde ciddi bir yüksek fiyat var. Onun haricinde aşırı bir pahalılık yok. Portakalın normalde fiyatı 7 buçuk lira ama biz 4 liradan zararına satıyoruz. Çünkü başka türlü vatandaş almıyor. Bu pazarda biz bu fiyata satarsak müşteri bulamayız.  Patlıcanın kilosu olmuş 17 lira. Bu bir de haldeki fiyatı. Buradaki geliş fiyatıyla birlikte 20 liradan satılıyor. Salatalığın kilosu olmuş 10 buçuk lira. Geçen hafta 13’e çıkmıştı bugün 10 buçuğa geriledi. Salkım domates 11 lira oldu. Kış sebzeleri uygun. Havuç 5-4 lira arasında değişiyor. Kırmızı lahana 4 buçuk lira, pırasa 5. Soğan 2 2,5 lira arasında değişiyor. Patlıcanı alan çok yok. En pahalı patlıcan ve sivri biber. İkisinin de kilosu 20 liradan satılıyor. En ucuz kıvırcık ve havuç. Kıvırcığın fiyatı 4 lira. Havuç 5 lira, portakal 7 buçuk 4 lira arasında değişiyor. Mandalina ise 6 liradan satışa sunuluyor. İriliğine göre fiyatı değşiiyor. Ama mandalinanın da sezonu bitiyor artık gelmez” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum