Arama
Arama Sonuçları
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Üretici ve market arasındaki fiyat farkı yüzde 500’e dayandı
Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 450 ile elmada görüldü. Elmadaki fiyat farkını yüzde 437,8 ile kuru üzüm, yüzde 325,6 ile havuç, yüzde 312 ile kuru soğan, yüzde 218,6 ile kuru incir, yüzde 200,6 maydanoz takip etti.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Pazarın rekorunu bamya kırdı
Açıksöz Gazetesi olarak Olukbaşı mevkiinde kurulan Cuma Pazarının nabzını yokladık.
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Tarla ile market arasında ‘uçurum’ var
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Haziran ayı üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi.
Yağışlar pazarı da etkiledi
Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte düşmesi beklenilen sebze-meyve fiyatları ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı.
Soğan ve gübre fiyatları düşüyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatların üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştüğünü bildirdi.
Tarla ile market arasında yüzde 573 fark
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının yüzde 573,6 ile en fazla limonda görüldüğünü, üreticide 2,5 lira olan limonun markette 16 lira 84 kuruşa satıldığını kaydetti.
Üreticiyi depremden sonra sel ve dolu vurdu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı” dedi.
Mart'ın zam şampiyonu soğan
İstanbul'da martta önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 22,42 ile soğan, en fazla azalan ürün ise yüzde 24,12 ile maç giriş bileti ücreti oldu.
Üreticiyi depremden sonra SEL VE DOLU VURDU
Adıyaman’da tütünler ve ekili dikili alanlar zarar gördü. Şanlıurfa’da hububat alanları, meyve ve sebze bahçeleri zarara uğradı. Seralarda zararlar meydana gelirken, arı kovanlarını sel bastı, hayvanlar telef oldu. Aşırı yağmur ve dolu Gaziantep ve Kilis’te de büyük zararlara yol açtı.
Ramazan öncesi markette yangın var
2007 yılından bu yana Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi konusunda çalışmalar yaptığını vurgulayan Bayraktar, bu Ramazan ayı boyunca da üretici ve market fiyatlarını takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Domates ihracatında kısıtlama kaldırıldı
Tebliğin yürürlükten kaldırılması, Tarım ve Orman Bakanlığının domates ihracatının kısıtlanmasına ilişkin kararının da kaldırılması anlamına geliyor.
Üretici ile market arasında uçurum
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında markette 41 ürünün 31’inde, üreticide ise 33 ürününün 19’unda fiyat artışı olduğunu bildirdi.
‘Pahalı marketlerden alışveriş yapmayın’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında yaptığı açıklamada, "Tüketicilerimiz fahiş fiyattan ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamalı" dedi.
2022’de 42 ürünün tamamının fiyatı arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2022 yılında markette takip edilen 42 ürünün tamamında fiyat artışı olduğunu açıkladı.
“Tüketicinin ucuz gıdaya ulaşması zorlaşıyor”
Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
Salı Pazarında son durum
Ardı ardına gelen zamlar nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artış hala el yakmaya devam ediyor. Artan girdi maliyetleri, sebze meyve fiyatlarını da etkiliyor. Peki, Kastamonu’nun en büyük yoğunluğunun yaşandığı salı pazarında son durum ne?
192 öğrenci afet bilinci eğitimi aldı
Kastamonu İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından düzenlenen ‘50’nci Yıl Mezunlar Buluşması’ ve İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen ‘Genç Gönüllüler’ isimli projenin kapanış programı Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.
Fide satıcılarının yüzü güldü
Kastamonu’da, sebze ve meyve fiyatlarının artması ile birlikte vatandaşlar, fidelere yoğun ilgi göstermek istedi.
Haziran ayında hangi sebze ve meyveler yenir ? Haziran ayında sebze ve meyveler nelerdir ?
Haziran ayında sağlıklı yiyeceklerin başında meyve ve sebzeler geliyor. Peki haziran ayında hangi meyve ve sebzeler yenir ? Detaylar haberimizde...
Girdi maliyetleri, vatandaşı da pazarcıyı da zorluyor
Cumartesi Pazarında, vatandaşın ve esnafın nabzını tuttuk. Vatandaşlar, havaların ısınmasına rağmen fiyatlardaki yükseklikten şikayet ederken, pazar esnafları yüksek fiyatlarının nedeninin, girdi maliyetlerindeki artış olduğuna dikkat çekiyor.
Nisan'da yoksul olmak için kaç paramız olmalı!
Memur-Sen'in araştırmasında Nisan ayında 4 kişilik ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı 5 bin 263 lira oldu.
Domates de artık muz kadar kıymetli
Kastamonu’da Cuma günü kurulan Cuma pazarında domates fiyatları zirvede yer aldı. Pazarda 25 liradan alıcı bulan domates fiyatları dudak uçuklattı. Yirmi beş satış gören domates sebze ve meyve fiyatları arasında satılan en pahalı ürün oldu. Artan fiyatlardan muz da nasibini aldı. Muzun kilosu da domates gibi 25 liraya kadar dayandı. Pazarın en ucuz ürünü ise salatalık ve kabak oldu.
'Fiyatları indirmek istiyorsanız...'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazanın başından ortasına kadar olan süreçte üretici ile market arasındaki fiyat farklarını ve geçen yıl ile bu yıl Ramazan ortası fiyatlarındaki değişimlerle yıllık fiyat artışlarını değerlendirdi.
'Vatandaş, pazara gelmeye çekiniyor'
Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte pazar ürünlerinde düşüş gözleniyor.