Arama
Arama Sonuçları
KÜ, mezunlarını hayata uğurladı
Kastamonu Üniversitesi, Emin Baydil Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenleyerek 2023-2024 akademik yılı mezunlarını uğurladı.
Bursa'daki acı olaya Kastamonu'dan açıklama! 'Acilen...'
Bursa'da anne Ümran Ö. (53) fiziksel engelli oğlu Yusuf Hakan Ö.'nün (31) boğazını jiletle keserek öldürmesinin ardından, aynı jiletle kendi boğazını keserek intihar etti. Bu acı olay Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye Otizm Meclisi tarafından ülke genelinde ortak açıklama yapıldı.
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
Ergenlerle İletişimde Başarılı Olmanın Yolları: Ebeveynlere Uzman Önerileri
Ergenler ve ebeveynler arasında fikir ayrılıklarının olmasının kaçınılmaz bir durum olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Ancak bu fikir ayrılıklarının çocuklarla olan ilişkiyi olumsuz olarak etkilemesi ebeveynler tarafından önlenebilir ya da en aza indirgenebilir.” dedi.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
“Doğan Ünlü, İl Başkanlığını bırakmak istemiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Şenpazar’da devam eden seçim çalışmalarına katılarak Belediye Başkan Adayı Hatice Aydoğan için destek istedi. Orada konuşma gerçekleştiren Karabacak, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa edip Merkez İlçe 1. Sıra İGM adayı olan Doğan Ünlü için “ “Ünlü, sanırım il başkanlığını bırakmak istemiyor” dedi.
Vidinlioğlu'ndan tepkiler sonrası açıklama
Kastamonu'da dün gece saatlerinde etkili olan yağışın ardından yaşanan buzlanma sebebiyle; vatandaşlar, Kastamonu Belediyesine tepki göstermişti. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Kastamonu MİEM'i açtık, geçmişi paylaştık 
AK Parti Milletvekili Halil Uluay ve AK Parti 26. Dönem Milletvekili Murat Demir'in Kadıdağı'nda hizmete giren Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi (MİEM) hakkında yaptıkları paylaşım dikkat çekti.
Vali Dallı: "Orada bir problem var belli"
İnebolu Terminal Köprüsü, Vali Meftun Dallı başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısında bir kez daha gündeme geldi.
Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi
Saadet Partisi İl Başkanı Yalçın, Rektör Topal ev sahipliğindeki toplantıyı eleştirdi
‘Beni KSK’dan ve Cengiz Aygün’den ayıracak para icat edilmedi’
GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kendisine gelen tekliflere net yanıt verdi
Yeni Tosya Adalet Sarayı dualarla açıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Ülke genelinde 400’e yakın adalet sarayı inşa ettik”
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Kastamonu'da afet riski için dönüşüm şart!
Kastamonu ev sahipliğinde düzenlenen"Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm, Akıllı Şehir ve İklim Değişikliği Zirvesi" toplantısında İklim Değişikliği ve Kentsel dönüşüm ele alındı.
İnebolu'dan Ankara'ya 14 günlük yürüyüş Anıtkabir'de noktalandı
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü Anıtkabir’de sona erdi.
Kastamonu'da okul servislerine sıkı denetim
Eğitim-öğretim yılının ilk gününde jandarma ekipleri okul servislerinde denetim yaptı.
Galip Başkan'dan yeni eğitim yılı öncesi trafik vurgusu; Mutlaka daha dilkatli olacaklar"
Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Vidinlioğlu mesajında, trafijte seyir halindeyken daha dikkatli olunması konusuna da dikkat çekerek; "Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte çocuklarımızın trafikte var olacağını hiçbir sürücümüzün unutmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. En kıymetlilerimiz trafikte daha aktifken bizlerde daha dikkatli olmalıyız. Mutlaka tüm hemşehrilerim bu durumun farkındadır. Trafikte seyir halindeyken her zamankinden daha dikkatli olacaklardır" dedi.
Bölge Müdürü'nden 2018 Boyalı Yangını hatırlatması
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu Araç Orman İşletme Müdürlüğü Tavşanlı köyü civar köylülerin de katıldığı köy gününe katılım sağladı. Bölge Müdürü Sönmezoğlu yaptığı açıklamada, 2018 yılındaki Boyalı Yangını'nı hatırlatarak yangınlara karşı daha dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Dağlı Şefliği'nde hummalı çalışma
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Cide Orman İşletme Müdürlüğü Dağlı Şefliği'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Kastamonu'da sıkı denetim
Kastamonu'da polis ekipleri trafik kazalarını azaltmak için traktör sürücülerine yönelik denetimlerini arttırdı.
Memur ve memur emeklisine yeni zam teklifi belirlendi
Hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik ikinci zam teklifi belli oldu. Memur ve memur emeklisine yönelik zam hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2024'ün ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif ediyoruz." dedi.
Kastamonu'nun komşusunda çiftçilere biçerdöver sertifikası
Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde düzenlenen biçerdöver operatörü kursunun ardından yapılan yazılı ve uygulamalı sınavları başarı olarak tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Kapış kapış gidecek! Vergisiz telefon fiyatları ne kadar?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri öncesinde yaptığı açıklamalarda, üniversite öğrencilerinin tek bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satın alabileceklerini söyledi.
Bakan Yumaklı: Metrekareye 260 kg yağış düştü
Bakan Yumaklı: Metrekareye 260 kg yağış düştü
Profesör uyardı: Sel sonrası iki büyük tehlike
Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu Batı Karadeniz illerinde meydana gelene selin ardından Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İki önemli uyarı yapan Şen, vatandaşları uyardı.