KÜ, mezunlarını hayata uğurladı;

KÜ, mezunlarını hayata uğurladı

Kastamonu Üniversitesi, Emin Baydil Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenleyerek 2023-2024 akademik yılı mezunlarını uğurladı....

Programlarını başarıyla bitirmiş 4 bin 500 öğrencinin şed kuşanarak mezuniyet coşkusu yaşadığı törene; Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, öğrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katıldı. 

Üniversite Birincisi olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi mezunu Rüveyda Karaca, konuşmasında Gazze'de yaşananları kınadığını belirtti. Ardından ismini yaş kütüğe ismini çaktı. 

TOPAL; "BİR MİLLETİN HUKUKU, NAMUSU VE GELECEĞİ YOK EDİLİYOR"

Mezuniyet töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, "2006 yılında kurulan Üniversitemizi eğitim- öğretim, araştırma- geliştirme, uluslararasılaşma, topluma hizmet ve kalite alanları başta olmak üzere her geçen gün geliştirmek, ulusal ve uluslararası seviyede her yönüyle öncü ve örnek bir yükseköğretim kurumu haline getirmek için çalışıyoruz. 

Nitekim Üniversitemiz henüz genç bir üniversite olmasına rağmen önemli başarılara imza atan ve bu başarılara her geçen gün yenilerini ekleyen bir yükseköğretim kurumu olmayı başarmıştır." dedi.

Gazze'de yaşanan insanlık dramı olayları kınadığını belirten sözlerle dikkat çeken Rektör Topal, "Maalesef Gazze bu yıl mezun vermedi. Veremedi. Çünkü bütün insanlık sınıfta kaldı. Bir milletin geleceği olan gençlerini yetiştirdiği en kıymetli eğitim kurumlarından biri olarak elbette Gazze’de de üniversiteler vardı. Yakın zamana dek zor şartlarda kıt imkânlarla oluşturdukları binalarında kampüslerinde özverili hocalarının elinde bilgi hazinesine dönüşen ümit dolu yürekler artık atmıyor. Pırıl pırıl bakan gözler ölüm karanlığına kapandı. Duvarlarında bilginin yankılandığı Gazze Üniversitesi şimdi onu tutan duvarların enkazı altında. Ve aynı enkazın altında hocası ile talebesi, geçmiş ve gelecek, baba ile evlat birlikte yatıyor. Bir milletin hakkı, hukuku, namusu ve geleceği yok ediliyor." ifadelerine yer verdi.

Topal, yaşanan olaylara modern dünyanın sessiz kaldığını, engel olmadıklarını bunun yanı sıra destek verdiklerini, İnsanlık bitti, diyerek belirtti.

Rektör Topal, Mezun olan öğrencilere iyi dilekler ve temenniler de bulunarak mezun olan öğrencilerin aldıkları diplomalarda insanın kişiliği, bilgisi, görgüsü, değerlerinin yazmadığını bir çok şeyi okulda öğrendiklerini fakat eğitimin hayat boyu devam ettiğini ifade etti.

EKMEKCİ, "ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMAK KISA VADEDE FETHEDİLECEK KALE DEĞİL"

Kastamonu AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, "Sevgili öğrenciler... "Üniversite şehri" olmak kısa vadede fethedilecek bir kale değil hak verirsiniz ki. Bu hedefe mülki idare, yerel yönetim, üniversite, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri iş birliğinde ulaşılacağının bilincindeyiz. Bu doğrultuda tüm paydaşların üzerlerine düşen sorumlulukları önümüzdeki dönemde daha çok yerine getirme azminde olacağını umut ediyorum." dedi.

Ekmekci, Kastamonu'da öğrenim süresi boyunca öğrencileri yüksek kalite de misafir etmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

Konuşmasının devamında Ekmekci, "Siz kıymetli gençlerimiz. Her biriniz farklı fiziğe sahip olsanız da kimyanız aynı. "Çanakkale Geçilmez" derken de aynıydı, vatanımızın ve kendinizin istikbal mücadelesinde de aynı olacak. Durmayacaksınız, yorulmayacaksınız, girişimci ve yenilikçi bakış açınızla hedefinize bugün veya yarın muhakkak bayrağınızı dikeceksiniz.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözü ile hayat boyu öğrenin, öğretin ve kazandıklarınızı toplum yararına kullanın.

Öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri... Öncelikle deprem bölgesinden gelenlerinize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Asrın felaketinde kaybettiklerimize rahmet olsun.

Değerli anne ve babalar... Evlatlarınızı kendi evlatlarımız gibi korumak ve kollamak için inanın elimizden geleni yaptık. Gönüllerinde bir hoş seda bırakabilmişsek ne mutlu bize.

Bugünkü mutluluğunuzun evlatlarınızın mürüvvetiyle, iş ve meslek sahibi olmalarıyla, torun sevinçlerinizle, beraber geçirdiğiniz her anın mutluluğu ile sürmesini diliyorum. Yaşayacağınız tüm güzellikler için sizleri şimdiden tebrik ediyorum.

Üniversitemizin değerli yönetim üyeleri ve akademisyenleri... Kastamonu kadim bir eğitim şehri olmasına karşın üniversitemiz 2006 yılında kurulan genç bir üniversite. Ülkemizde sayıları 200'leri geçen kamu ve özel üniversiteler arasındaki tatlı rekabet, dünyada da sürüyor.

Üniversitemizin son dönemde dünya sıralamalarında hızla yükselmesi mutluluk ve umut verici. İvmenin sürmesi için tarafımıza düşecek her görev için de hazırız. Üniversitemizin akademik kadro, mekân, donatı ve yayım olarak bünyesinin güçlenmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayan Serap Ekmekci, her dertlerinde milletvekili olarak yanlarında yer aldığını Kastamonu'da ve Gazi Meclisi'nde kapısının her zaman açık olduğunu söyleyerek konuşmasına bitirdi.

DALLI; "ÜNİVERİSTEYİ BİTİRDİNİZ AMA RASTGELE BİR ŞEHİRDE BİTİRMEDİNİZ"

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, konuşmasının başında öğrencilerin Gazze'deki yaşanan acı olayları unutmadıkları ve gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkürlerini iletti.

Vali Meftun Dallı, "Sevgili gençler... Üniversite ile bulunduğu şehirler arasında mutlaka bir bağ var. Üniversiteyi bitirdiniz ama rastgele bir şehirde bitirmediniz. Eminim ki şehir olarak Kastamonu; bu üniversitenin Kastamonu'ya kattığı kadar bu üniversiteye değer katmıştır. Bundan sonraki hayatınızda da Kastamonu’yu, burada geçirdiğiniz süreyi ve dört yılı unutmamanızı Kastamonu’yu hep gönlünüzde yaşatmanızı temenni ediyorum. Unutmadan size bir davet hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Kastamonu’nun istiklal yolu milli parkı var. Nereden geliyor bu İstiklal yolu milli parkı? İstiklal Savaşımızda Karadeniz üzerinden gelen silah, cephane hatta insan kaynağı İnebolu’dan başlayarak İstiklal yolu dediğimiz güzergah üzerinden Kastamonu’ya Kastamonu’dan Ilgaz dağı üzerinden geçerek Çankırı ve oradan Ankara’ya oradan cepheye kadar taşındı. " ifadelerini kullandı.

Vali Dallı, 11 ve 12 Haziran'da yapılacak olan İstiklal yolu yürüyüşünü hatırlatarak yürümeyi seven ve dönemde İnebolu'dan cepheye mühimmat taşıyan kadınların çektikleri acıları anlayabilmek için yürümeyi seven gençleri İstiklal yolu yürüyüşüne davet etti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından mezuniyet programları, Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Dansları Topluluğu, halk oyunları gösterisi, dereceye giren öğrencilere protokol tarafından başarı belgeleri ve plaket takdim edilmesi akabinde öğrencilerin kep atma seremonisi ile sona erdi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum