Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi;

Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi

Saadet Partisi İl Başkanı Yalçın, Rektör Topal ev sahipliğindeki toplantıyı eleştirdi...

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, geçtiğimiz gün Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın ev sahipliğinde üniversite kampüsündeki konukevinde gerçekleştirilen ve Vali Meftun Dallı, AK Parti Milletvekilleri Serap Ekmekci ve Halil Uluay ile Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Zafer Ergün ile bazı AK Parti il yöneticilerinin katıldığı toplantıyı eleştirdi.

“BÜTÜN STK’LAR VE HER FERDİYLE KASTAMONU BİR BÜTÜNDÜR”

Toplantı sonrası verilen toplu fotoğrafın ‘Kastamonu fotoğrafı’ olmadığını savunan İl Başkanı Yalçın; “Herkesin malumu olduğu üzere son genel seçimlerle birlikte Milli Görüş Hareketi 21 yıl aradan sonra TBMM’de yer almış ve grupta kurmuştur. Bugün grubu olan bir partinin il başkanı olarak açıklama yapabilmekte bizleri daha da onurlandırmaktadır. Bizler de bunun bilinciyle özelde Kastamonu’da olan tüm olayları yakınen takip ederek yanlışların düzelmesi, Kastamonumuzun maddi ve manevi anlamda kalkınması adına muhalefetteki rehberlik görevimizi hiçbir beklenti içerisinde olmadan yapmanın gayretinde oluyoruz. Bu manada önceden yaptığımız değişik açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere kamuoyunu bilgilendirme ve canlı tutma, Kastamonu’nun mağduriyetlerini giderme muvacehesinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tabi bizim ekran görüntüsüyle, reklamla, fırsatçılıkla işimiz olmadığı için Kastamonu’nun âli menfaatleri için yaptığımız kimi çalışmalarımızı hem biz medyaya yansıtmamış oluyoruz hem de ne yaptığımızın şuurunda olduğumuz için samimiyetin içerisine riyanın karışmasını istemiyoruz.

Şimdi şehrimizdeki üniversitenin “üniversite” kelimesinin manası gereği akademik bir vasıfla muttasıf olması münasebetiyle Kastamonu’nun ilerlemesinde lokomotif olmasını ve her türlü manada örnek çalışmalar sergilemesini bekliyoruz. Ama gelin görün ki kıymetli basınımızdan gördüğümüz kadarıyla sayın rektörün son etkinliğinin fotoğrafına baktığımızda ve içeriğini okuduğumuzda tam bir hayal kırıklığı yaşadım. İnanıyorum ki “Kastamonu’nun protokolü” diye o fotoğrafı görenler de benimle aynı duyguları yaşadılar. Çünkü kimse kusura bakmasın da fotoğraf Kastamonu’nun fotoğrafı değildir. Fotoğraf rektör de dahil olmak üzere Kastamonu’ya bir kısım atanmışların, protokolle ilgisi olmayanların ve seçilen iki vekilin fotoğrafıdır. Ama kesinlikle Kastamonu’nun fotoğrafı değildir. Çünkü Kastamonu’da var olan bütün siyasi partiler, Kastamonu’daki bütün STK’lar ve her ferdiyle Kastamonu bir bütündür. Başta fotoğrafın ev sahibi rektör olmak üzere bunu bölmeye, parçalamaya kimsenin hakkı yoktur. Biz Saadet Partisi olarak Kastamonu içinde belli bir kesimle ayrım yapmaya ve insanları sınıflandırmaya çalışan, üstün ırk hastalığının yansıması olan sayın rektörün yaptığı bu tip yaklaşımların daima karşısında olacağız. Bu hastalıklı zihniyetle de, bu zihniyeti taşıyanlarla da Kastamonu’nun yarınları adına mücadele edeceğiz. Çünkü biz milli görüşçüyüz, bu sebepten dolayı da her şartta doğruyu söylemek vazifemizdir. Buna göre de her ne kadar rektör ve onun kafasında olanlar görmek istemeseler de, Kastamonu’nun tümünün söz sahibi olduğu, yer bulabildiği, kendisini ifade edebildiği ve herkesin kendisinin insan olarak görüldüğünü bildiği ve hissettiği bir zemin oluşmuştur. Bu fotoğraf ise kendinden ve kendi düşüncesinden olmayanlara karşı, iletişimin kapalı olduğunu gösteren ve belli kişilerin arasındaki iletişimi ortaya koyan aristokratik bir fanustur” dedi.

“REKTÖRÜN BÜTÜN RENKLERİ TEMSİL ETMESİ LAZIM”

Kastamonu Üniversitesi’nin akademik olarak başarısız bir konumda olduğunu öne süren Kadir Yalçın, açıklamasının devamında şunları kaydetti; “Sayın Rektör böyle ekran görüntülerinin yerine üniversitenin başarılı olması için, öğrencilerin Kastamonu’ya keyif için değil de nitelikli bir üniversite eğitimi alması için, akademisyenlerin dünya çapında aranan nitelikleri kazanmaları ve alanlarında otorite haline gelmeleri için yapılması gerekenlerin yollarını düşünmesi ve bulması icap eder. Biz burada sadece hatırlatma görevini yapıyoruz. Çünkü sayın rektör bulunduğu üniversitede huzur kaynağı olması lazım. Bütün renkleri temsil etmesi lazım. İnsanların dünya görüşüne göre değil, giyim kuşamına göre değil, liyakatına göre değerlendirmesi lazım. Sayın Rektör bu anlattığımız husustan uzak olduğu için üniversitenin durumu da ortada. Liyakat da yok, hastanedeki durum da fecaat. Zira basınımızda da yer aldı. Rektör bey üniversitenin belli bir standardı yakaladığını iddia etmiş. Bende merakımdan baktım. Dünya genelinde 100’den fazla ülkeden toplamda 1904 üniversitenin yer aldığı Times Higher Education dünya sıralamasında Kastamonu Üniversitesi 1501’inci sırada derece yaparak dünyadaki en seçkin üniversiteler arasında yer almış. Yani üniversiteyi dünyadaki 1904 üniversite arasında 1501. yaparak Kastamonu’yla dalga mı geçiyorsunuz? Bu mu sizin başarınız? Bu sıralamayla tarih sizi yazmaz. Esasında da zaten ödeneği gelen bir ihaleyi daha 10 aydır yapamayıp da sonuçlandıramayan bir rektörden bir şey beklemek abes olur. Onun için her zaman ifade ettiğimiz liyakat konusu da eğitimde basit konular değildir. Biz Saadet Partisi olarak eksikleri, liyakatsizleri, rektör gibileri de biliyoruz. Aziz milletimize de bunları göstermeye ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.” 

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum