Arama
Arama Sonuçları
Çalışmalar hala devam ediyor
Cide'de yaşanan sel felaketi büyük yıkıma yol açmıştı. Bölgede yol ve köprülerde bakım ve onarım çalışmaları hala devam ediyor.
Bu sokak, belediyeyle inatlaşıyor!
Kuzeykent Mahallesi’ndeki Metehan Sokak’ta çözülemeyen sorun, vatandaşların da tepkisine yol açtı. Geçtiğimiz hafta; Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından onarılan fakat, bugün yine göçen sokak; çare bekliyor.
Birinin ölmesini mi bekliyorsunuz?
İnönü Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde bulunan tali yolun istinat duvarının çökmesinin ardından uzun bir süre geçse de; yetkililer bölgedeki riskleri görmezden gelmeye devam ediyor.
Kastamonu Gücü, Bursa’dan 1 puanla döndü
Kastamonu Gücü, ertelenen 8’inci hafta maçında Bursa Soğanlıspor’a konuk oldu.
Kastamonu Gücü, Bursa deplasmanında
Kastamonu Gücü, Bursa deplasmanında
‘Tersine göçü başarabiliriz’
Kastamonu’nun yetiştirdiği en önde gelen siyasetçilerden İçişleri ve Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Merkezini ziyaret etti.
‘Güçlü bir siyaset üreteceğimden kimsenin şüphesi olmasın’
Avukat Mücahit Dağdelenoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda milletvekilliği aday adalığı başvurusunu yaptı. Dağdelenoğlu, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
‘Muhtar, devletin ilk umut kapısıdır’
>>>Kendisini muhtarlık yaptığı ve yapacağı süre boyunca yardımlara adadığını ifade eden Cozuroğlu; “Bu kapıdan insanları geri çevirmek gibi bir lüksümüz yok bizim. Bu makam devletin ilk umut kapısı. Buraya her çeşit insan gelir ve herkesin bir umudu vardır karınca kararınca…” dedi.
‘Bölgenin zemin yapısı zayıf!’
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleri ön değerlendirme raporunu yayınladı. Doğa olayları olan depremlerin afete dönüşmesinin nedeninin “insan eliyle yapılmış yapılar” olduğu, 6 Şubat depremlerinin yarattığı hasarlar nedeniyle büyük bir afete dönüştüğü belirtilen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası raporunda, depremlerin ciddi travmalar yaratacağı kaydedildi. Raporda, “Afet yönetiminde ciddi bir koordinasyonsuzluk gözlenmiş, ekipler doğru yönlendirilememiş, yardımlar ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılamamıştır. Barınma ve gıda konusunda insani kriz yaşanmıştır” denildi.
Göcen’de çiftçi eğitimi toplantısı
Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen çiftçi eğitimleri devam ediyor.
“Ne zaman baksam hüzünleniyorum”
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel sularına dayanamayarak yıkılan Ölçer Apartmanı'nda 6 yakınını kaybeden İlyas Karaali; “Ezine Çayı'na ne zaman baksam hüzünleniyorum” dedi.
“Bari ekmeğe dokunmayın”
Artan maliyetler nedeniyle fırıncıların talebi üzerine Kastamonu’da merkez ve ilçelerde 210 gram ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseldi. Kastamonu ve çevre illerinde ekmek fiyatlarına göre Kastamonu Bartın’dan sonra en pahalı ekmeğin satıldığı ikinci il oldu. Zamma tepki gösteren bir vatandaş; “Her şeye zam geldiği bu devirde bari ekmeğe dokunmayın” ifadelerine yer verdi.
Sada Çayı taştı, yol çöktü
Kastamonu-Cide karayolu üzerinde kuvvetli sağanak sonrasında Sada Çayı'nın taşması neticesinde yol çöktü. Kastamonu’nun Şenpazar ve Cide ilçeleriyle bağlantısı kesildi.
İnebolu'da köy yolu göçtü
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde karın erimesi sonrasında meydana gelen heyelan köy yolunda göçüklerin oluşmasına sebep oldu
Göcen'de yangın
Merkez'e bağlı Göcen köyünde Özkan Güğümcü'ye ait eski ev ve ahır yandı.
Küre sel felaketinin izlerini siliyor
11 Ağustosta Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin ardından Küre ilçesinde de iyileştirme çalışmaları devam ediyor.
Üç büyük mahallede bu gece elektrik yok!
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Candaroğulları Mahallesi ve Kuzeykent Mahallesi'nde bu gece elektrik kesintisi yaşanacak. 09 Aralık tarihinde 01.00 ile 06.00 arasında elektriklerin kesileceği öğrenilirken, kesintinin sebebi ise arıza onarım, bakım ve yatırım olarak açıklandı.
“Okyanusu geçtik, derede boğulmayalım”
Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, ilçede yaşanan sel afetinin ardından orman kesiminin yapılamadığını söyledi