“Bari ekmeğe dokunmayın”;

“Bari ekmeğe dokunmayın”

Artan maliyetler nedeniyle fırıncıların talebi üzerine Kastamonu’da merkez ve ilçelerde 210 gram ekmeğin fiyatı 4 liraya yükseldi. Kastamonu ve çevre illerinde ekmek fiyatlarına göre Kastamonu Bartın’dan sonra en pahalı ekmeğin satıldığı ikinci il oldu. Zamma tepki gösteren bir vatandaş; “Her şeye zam geldiği bu devirde bari ekmeğe dokunmayın” ifadelerine yer verdi....


Ülke genelindeki fırıncılar artan maliyetleri ekmek fiyatlarına yansıtırken, vatandaş ise en temel gıda ürününe gelen zamları tepkiyle karşılıyor. Zamlı ekmek fiyatlarına vatandaşlar tepki gösteren vatandaşlar, gelen zamlar nedeniyle geçinmekte zorlandıklarını dile getirdi.

 “YAŞANILACAK BİR HAYAT KALMADI”

Nihan Önal isimli vatandaş artan fiyatlarla beraber ekmekten bile kıstıklarını belirterek; “Annemle ikimiz yaşıyoruz. Hayat şartların içinde kaybolduk gidiyoruz. Bu şartlar da okumaya çalışıyorum diyorum çünkü gerçekten okumak bile artık lüks oldu. Bir bayram geçirdik eş, dost geliyor onları istediğim şekilde ağırlayamıyoruz. En basitinden sofralarımızdan eksik etmediğimiz ekmek fiyatı bile aldı başını gidiyor. Alışverişe gittiğimizde ürünleri artık alamıyoruz ya da yarım almaya başladık. Karnımız doysun diye ekmeği fazla aldığımız oluyordu şimdi ise ekmekten bile kısar olduk. Yaşanılacak bir hayat kalmadı" diye konuştu.

“HER ŞEYE ZAM GELDİĞİ BU DEVİRDE BARİ EKMEĞE DOKUNMAYIN”

Ekmek fiyatlarından yakınan Müjgan Ercan ise; “Kızım ve ben 2 kişilik bir aileyiz. Eşim vefat etti ondan bize kalan emekliği maaşı ile geçiniyoruz. Devlet, baba ölünce o maaşı da azalttı zaten. Ay sonuna para kalmıyor, ay sonunu bırakın geldiği günden bir kaç hafta sonra bitiyor. 1 meyve suyu, 2 ekmek, 1 tanede kraker aldım 30 lira tuttu. Her şeye zam geldiği bu devirde bari ekmeğe dokunmayın" dedi.

"BU PAHALILIKTAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Melek Göcenoğlu ise; “Eşim emekli kendim çalışmıyorum. Çok zor geçiniyoruz, buna geçinmek denebilirse.  Aklına gelebilecek her şeyden kısıyoruz buna rağmen fiyatlar her gün, her saat değişiyor. Ekmek almadan edemiyoruz, soframıza koymadan karnımızı doyuramıyoruz. Şimdi buna da zam diye karşımıza çıkıyorlar. Bu pahalılıktan memnun değiliz artık fiyat artışı dursun" ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum