Küre sel felaketinin izlerini siliyor;

Küre sel felaketinin izlerini siliyor

11 Ağustosta Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin ardından Küre ilçesinde de iyileştirme çalışmaları devam ediyor....

Kastamonu'da pek çok ilçe sel afetinin geride bıraktığı izleri silmek için yoğun bir çalışma içerisinde. Küre ilçesi de sel afetinden etkilenen ilçeler arasında yer alıyor. İlçede iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Küre Kaymakamı M. Miraç Topaloğlu beraberinde SYDV Müdürü Okan Gündüz, İGM Üyeleri Reşat Dinler ve Mustafa Canbaz ile birlikte ilçede yaşanan sel felaketi sonrası meydana gelen heyelanda ulaşımı olmayan evlere ulaşım sağlamak için yapımı tamamlanan dere tahkimat ve yol iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Küre ilçesinde devam eden iyileştirme çalışmaları; İkizciler - Uzunöz hattında DSİ ekipleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmaları devam ediyor. Kayadibi Köyü Sence Mahallesinde Alacık Köy yolu Güzergahında göçen yol iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Çatak Köyü menfez geçiş ve malzemeli bakım çalışmaları devam ediyor.  Karaman – Çaybükü Grup Köy Yolu üzerinde şarampol temizliği tamamlandı, kış tedbirleri kapsamında yol üzerinde göçük ve heyelana maruz kalan yerlere uyarıcı levhalar ve kış öncesi kar direği dikildi. İkizciler Köyü yol genişletme çalışmaları devam ediyor. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum