“Okyanusu geçtik, derede boğulmayalım”;

“Okyanusu geçtik, derede boğulmayalım”

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, ilçede yaşanan sel afetinin ardından orman kesiminin yapılamadığını söyledi...

Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, ilçede yaşanan sel afetinin ardından orman kesiminin yapılamadığını söyledi. Köylülerin kış öncesi mağdur olmaması için ağaç taleplerinin olduğunu Atıcı, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başka bölgelerden karşılanması talebinde bulundu.

 “ORMAN KÖYLERİMİZİN AĞAÇ TALEBİ VAR”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bu talebini Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’na ileten Kaymakam Murat Atıcı, geçmişte görev yaptığı afet bölgelerinde yaşadığı tecrübelerden de yola çıkarak şunları söyledi: “Bozkurt’ta muhtarlarımızın önemli bir talebi var. Orman köylerimizin ağaç talebi var. Nihayetinde Bozkurt’ta kesimi yapılmayan mutlaka yerler var. Orman Bölge Müdürlüğümüz diğer yerlerden bu ihtiyacı karşılayarak köylülerimizi kış şartlarında mağdur etmezsek iyi olur. Çünkü bu gündeme gelecek. Daha önceden afet bölgelerinde yaşadığımız olaylara baktığımızda, ikinci ve üçüncü aydan sonra artık eleştiriler başlayacak. Elektrik idaresinin direğinin fotoğrafını çekip paylaşacaklar, ya da yapılmayan bir göçen yolun fotoğrafını paylaşacaklar. Üç ay oldu devlet ne yaptı diye bizleri eleştirilere tutacaklar. Açıkçası okyanusu yüzerek geçtikten sonra derede boğulmamak için; bütün bölge müdürlüklerimiz, bütün kaymakamlıklarımız, Özel İdaremiz gerçekten çok iyi çalışma yürüttüler. Bunun böyle devam edip en azından önümüzdeki mayıs, haziran ayına kadar bu tarz ufak tefek sorunları da karşılarsak en azından derede boğulmamış olacağız. Bu noktada muhtarlarımızın taleplerinin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanmasını umuyoruz. Yardımlarını bekliyoruz.”

"BU SORUNU DA ÇÖZECEĞİZ"

Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ise “Biz tüm gücümüzle yapılan işlere destek sunuyoruz. Acil olan her yerde varız. Bu sorunu da çözeceğiz. Herhangi bir köylümüzü mağdur etmeden bu süreci atlatırız” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum