Göcen’de çiftçi eğitimi toplantısı;

Göcen’de çiftçi eğitimi toplantısı

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen çiftçi eğitimleri devam ediyor....

Bu kapsamda Merkeze bağlı Göcen Köyünde çiftçiler ile İl Müdürlüğü teknik personeli Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Pideci, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve Ziraat Mühendisi Yusuf Yalçın Kapı ile Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Verilen eğitimde çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini artırmak, üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltilmesi için üreticilere ve tüketicilere yönelik eğitim verildi.

Eğitimde Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek; buzağı bakımı, ahır temizliği, hayvan refahı, Ziraat Mühendisi Ömür Onur; herhangi bir tarımsal afet meydana gelmesi durumunda yapılacak hasar tespit çalışmaları ve TARSİM konularında çiftçileri bilgilendirdi. Ayrıca Onur, kooperatifçilik ve önemi konularında da çiftçilere bilgiler verdi. Eğitim, Sosyolog Aysu Köserecep'in kırsal alandan kente göçün sebepleri ve sonuçları, kırsalı kırsalda kalkındırmak için yapılması gerekenler, tarımdaki nüfusun gençleşmesi için atılması gereken adımlar konusunda çiftçilerle gerçekleştirdiği sohbet ile devam etti. Ziraat Mühendisi Yusuf Yalçın Kapı da, çiftçileri ilaçlama ve bitki hastalıkları konusunda bilgilendirerek bu konudaki sorularını yanıtladı.

“KADINA EL KALKAMAZ” TEMASI DA VURGULANDI

Eğitimde ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadele programı çerçevesinde “5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi Verilmesi Projesi” kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda "Kadına El Kalkamaz" temasıyla çiftçilere bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin yönelttiği soruların cevaplanması ve deneyimlerinin dinlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum