Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da devlet işçisi alımı!
İŞKUR tarafından yayımlanan yeni devlet İşçisi alımı ilanına göre, Kastamonu’da görev yapmak üzere, noter kurasıyla belirlenecek 3 devlet işçisi alınacak.
Tahsin Babaş'tan ilk açıklama!
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, seçimden sonra ilk kez açıklama yaptı. Babaş açıklamasında; "2019 yılında yüzde 30,89 olan oyunumuzu yüzde 36,15'e 19.091 olan oyumuzu ise 23 bin 390'a yükseltmiş bulunmaktayız.  Her bir projemi Kastamonu'nun gelişmesi ve güzelleşmesi adına Hasan Baltacı Bey'e hediye ediyorum. Hasan Baltacı kardeşimi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum"  ifadelerine yer verdi.
DSİ Kastamonu’da yüksek maaşla personel alımı başlattı
Devlet Su İşleri (DSİ), Kastamonu Sulama Birliği'ndeki personel eksikliklerini gidermek amacıyla, KPSS şartı olmaksızın çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapacağını duyurdu.
37 plaka terör estirdi: Önce adam vurdu sonra şehri birbirine kattı
37 ACD 112 Kastamonu plakalı araç, Kocaeli’de terör estirdi. Adam vurdu, ehliyetsiz ve alkollü çıktı.
Kastamonu'da mülakat tepkisi: Hangi vicdana sığar?
Türk Eğitim-Sen, Kastamonu Üniversitesi’nde bir üyelerinin mesleki yeterlilik sınavında 85 puan almasında rağmen mülakatta 64 puanla elendiğini öne sürerek; MEB'e tepki gösterdi...
Ehliyette yaş sınırı değişiyor!
Ehliyet alma yaşında değişikliğe gidiliyor. Ehliyet almak için yaş sınırını bekleyenlere önemli bir haber geldi. Değişiklikler, ehliyet alım sürecini daha erişilebilir hale getirirken trafik güvenliğine de olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.
Ehliyet Yaş Sınırı Düştü!
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, ehliyet almak isteyen kişiler için yaş şartlarında önemli değişiklikler yapıldı. Türkiye genelinde yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bu karar, sürücü adayları için büyük bir kolaylık getiriyor.
Ehliyeti olmayanlara kötü haber!
Sürücü belgesi olmayanlara kötü haber geldi! Yeni sürücü olmak isteyen adaylara maddi anlamda kötü haberler verildi!
Artık o işlemlerden ücret alınmayacak!
Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşın işlerini kolaylaştırması açısından kimlik ve ehliyet artık tek kart içerisinde hizmet verebiliyor. Randevuyla yapılan kimlik ve ehliyet birleşimi işlemleri için Nüfus Müdürlüğü'nden ücret alınmıyor.
Trafikte yeni dönem! Ehliyet taşımak zorunlu değil
Trafikteki polis çevirmesi için sürücüleri yakından ilgilendiren haber dikkat çekti.
İçişleri Bakanlığı 70 KPSS puanıyla personel alıyor!
İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
Motosiklet ehliyetinde yeni dönem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 CC'lik motorların B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin açıklama yaptı.
Ehliyet alacaklar dikkat! Sınavlar daha da ağırlaşacak
İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, sürücü belgesi direksiyon sınavına yeni etapların da gelmesinin planlandığını ifade ederek, "Sınavları daha da ciddileştirecek. 180 derece dönüş, serbest güzergah ve gece sürüşü gibi aşamalar eklenmesi planlanıyor" dedi.
Ailesinin okula göndermediği Kastamonulu Hikmet Pencereci, ikinci kitabını yayınladı
Ailesinin okula göndermediği Hikmet Pencereci, ikinci kitabını çıkardı. Kastamonu'da ikamet eden Pencereci, öğretmenlik hayaliyle yazdığı ‘Kaderin İzi’ isimli ilk kitabının ardından şimdi de ‘Fırtınalı Kasım’ isimli ikinci kitabını çıkardı.
"Kastamonu evladı mutlaka hak ettiği değeri görecektir"
Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın'dan, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu'nun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü atama konusuna ilişkin eleştirisine destek geldi. Yalçın açıklamasında; "Kastamonu'nun evladı mutlaka hak ettiği değeri görecektir. Bir hak varsa Kastamonu ve evlatları bunu en çok hak edendir" dedi.
Doğanyurt Belediyesi deneyimsiz personel alıyor
Kastamonu Doğanyurt Belediyesi deneyimsiz personel alıyor. Yayınlanan ilana göre farklı mesleklerden personel alımı yapılacak. Peki şartlar neler, başvurular nasıl yapılacak? İşte Doğanyurt Belediyesi personel alımı haber ayrıntıları
Katliam gibi kazada korkunç detay! Sürücünün ehliyeti yokmuş
8 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı kazada minibüsü kullanan 19 yaşındaki gencin ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı.
‘Ehliyetim var’ diye güvenmeyin! Ceza yağıyor
Motosiklet ehliyet sınıflarıyla ilgili yanlış bilgi kafalarda soru işareti bıraktı.
Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor: Zorunluluk kalkıyor
'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına başvuranların sayısı 6 milyonu aştı.
B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı? B sınıfı 125 cc dahil mi?
B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilecek mi, sorusunun yanıtı yeniden merak edilmeye başladı. B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi sorusuna geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama gelmişti. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanılır mı? İşte detaylar.
Sarıgül, bir kez daha ‘genel af’ istedi
"Gelin, kapalı-açık cezaevi ayrımı yapmayalım, izinli-izinsiz diye ayırmayalım, Cumhuriyetin 100'üncü yılında yepyeni bir sayfa açalım. Yarı açık cezaevindeki 80 binden fazla kader mahkumunu dışarı bırakıp kapalı cezaevindekileri bunun dışında tutarsak sıkıntı olur”
2023 EHLİYET HARCI: Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
Cumhurbaşkanı Kararı ile son dakika noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 artış Resmi Gazete' de yayımlandı. 2023 yılı için yüzde 122.93 olarak belirlenirken ceza, harç ve vergilerde artış yaşandı. Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. Peki, Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
Araba hayaldi, artık ehliyet de hayal oldu
Bu kez sürücü olmayanlara kötü haber! Ehliyet almak hayal oldu!
Ehliyet alacaklar acele edin! Büyük zam geliyor
Temmuz ayında hem asgari ücretin artması, hem de yakıta gelen zamlar derken, sürücü kursu ücretleri de yerinde saymadı.
Kuzeykent Mahallesi’nde bir şey kaybetmek çok zor!
Kuzeykent Mahallesi’nde içinde 3 bin liraya yakın paranın yanı sıra; kredi kartlarının da bulunduğu cüzdanı bulan Bayram Sütçü, Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez aracılığıyla cüzdanı sahibine teslim etti.
Son günler! Borçlar siliniyor
30 Haziran’da sona erecek başvuru süresi için son 9 güne girildi.