Arama
Arama Sonuçları
DSİ, 21 yılda Kastamonu’ya hizmet yağdırdı
Kastamonu’da son 21 yılda yapılan yatırımlara dikkat çeken Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “21 yılda Kastamonu’ya 20 milyar 913 milyon TL değerinde 121 tesis inşa ettik. Kastamonulular için üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün trafiğe kapatıldı
Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları kapsamında yapılacak olan çalışmalar nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı.
Kastamonu Stadı için kritik adım!
Kastamonu için müjdesi verilen yeni stadın yapılmasına ilişkin, yeni bir gelişme yaşandı.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Aslan payı ulaştırma ve haberleşmeye
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) toplantı salonunda Kastamonu İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'daki projelerin toplam tutarının 103 milyar 187 milyon 688 bin 976 TL olduğu açıklandı. 30 adet projeye ayrılan 2.3 milyar TL ödenekle aslan payı 'Ulaştırma Haberleşme' sektörüne ayrıldı.
Kayıp olarak aranan gençten acı haber!
Komşu ilde kayıp olarak aranan Sefa Taşkıran'dan acı haber geldi.
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Kastamonu Özel İdare bayramlaştı
Kastamonu İl Özel İdaresi personelleri,  Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü geleneksel hale gelen bayramlaşma programında merkez binada sosyal tesislerde bir araya gelerek bayramlaştı.
Kastamonu OBM'de bayramlaşma kuyruğu!
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nde bayramlaşma töreni yapıldı. Tüm personelin katıldığı törende uzun kuyruklar oluştu.
Türkiye’de görüldü; Kastamonu’ya doğru geliyor!
Uzman açıkladı; Türkiye’de familyası tespit edilen canlı, Kastamonu’ya doğru yayılıyor.
Hanönü'nün yeni Başkanı start verdi!
31 Mart Yerel Seçimlerinde Hanönü Belediye Başkanı olarak seçilen Metin Yamalı mazbatasını alarak görevine başladı. Devir teslim töreninin ardından göreve başlayan Belediye Başkanı Metin Yamalı, “Koltuğa ve makama oturmak için gelmedik. İlçemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için ekip olarak çalışacağız ”dedi.
Ölü sayısı 29’a yükseldi!.. Faciada ağır bilanço
İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini, 1 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi.
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Emekliler için başvurular başladı! 17 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor
Emekliler için heyecan verici haber geldi. Emekli maaşlarında banka promosyonları için başvurular 25 Mart itibariyle alınmaya başladı.
Kastamonu'daki bu yoldan geçmek yürek ister!
Kastamonu'da yüzlerce kişinin kullandığı yolda kokudan geçilmiyor...
Kastamonu'da ürkütücü görüntüler!
5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle Kastamonu'nun Abana ve İnebolu ilçelerinde sahillerdeki bazı iş yerleri su altında kaldı, kara yolu kum ve taş yığınlarıyla doldu
Ekmekci'den dikkat çeken paylaşım!
CHP İl Başkanı İlke Karabacak, bugün yaptığı açıklamada, Kastamonu'da siyasette kadınlara yer verilmediğini ve bu konuda diğer partilerin geride kaldığını ifade etmişti. AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çekti.
‘Bağımsız çalışmalar ihanettir’
AK Parti İlçe Başkanı Utku Eren; “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı ile bu ihanete af olmayacaktır”
21 kayıp işçiden 3'ü Kastamonulu...
Zonguldak'ta 19 Kasım'da batan geminin mürettebatı 93 gündür, Erzincan'da 13 Şubat'ta toprak kayması sonucu toprak altında kalan işçiler 7 gündür, Marmara denizinde batan kargo gemisinin mürettebatı 5 gündür aranıyor...
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Madende büyük felaket!.. Toprak altında kaldılar
Erzincan'da altın madeni bulunan noktada felaket meydana geldi. Bölgede toprak kayması yaşanırken çekilen görüntüler dağın adeta yıkıldığını gözler önüne serdi.
TMMOB: "Kaybedecek tek bir günümüz yok!"
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası, 6 Şubat Depremlerinin birinci yılına dair açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "Aynı ihmaller nedeniyle bir daha aynı acıları yaşamamak için kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını hatırlatıyoruz" denildi.
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Hz. Pir türbesi, Kastamonulu genç mimara emanet!
Kastamonulu hemşehrimiz genç mimar Aslı Yılmaz, Kastamonu'nun en büyük değerlerinden ve önemli mekanlarından olan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'nin restorasyon ve yenileme işinde  taşeron firma Murat Yanıkkaya adına mimar olarak çalışıyor. Ekim ayında başlayan restorasyon çalışmasında görev alan genç Mimar Aslı Yılmaz, türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
‘Kimseye MHP’yi yok saydırmayız’
Aylardır merakla beklenen “AK Parti ve MHP Kastamonu’da ittifak yapacak mı?” sorusu da nihayet cevabını buldu. AK Parti MHP’nin büyük ortağı olduğu Cumhur İttifakı, Kastamonu’da ayrı adaylarla seçime girme kararı aldılar.
Yetkililerden KEAH'a baskın! 'Sorunlar çözülecek'
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Çağdaş Derdiyok, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bozuk yol ile yaşanan otopark sorunu ile alakalı açıklama yaptı. İl Müdürü Derdiyok açıklamasında; "Arnavut kaldırımının asfalt ile değiştirilmesi, yeni otopark alanının planlanması konusunda yaşanan problemlerin en kısa sürede çözüme kavuşturulacak" dedi.
Kastamonu isyanda! “Çalışmak zorundayız”
Kastamonu’da yaşayan vatandaşlar, zam gelmeden zammın derdine düştü. Asgari ücretin ve emekli maaşına kendisine yetecek kadar zam bekleyen vatandaşlar, fahiş fiyatlara isyan ediyor.
Kastamonu isyanda! “Çalışmak zorundayız”
Kastamonu’da yaşayan vatandaşlar, zam gelmeden zammın derdine düştü. Asgari ücretin ve emekli maaşına kendisine yetecek kadar zam bekleyen vatandaşlar, fahiş fiyatlara isyan ediyor.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.