Kastamonu isyanda! “Çalışmak zorundayız”;

Kastamonu isyanda! “Çalışmak zorundayız”

Kastamonu’da yaşayan vatandaşlar, zam gelmeden zammın derdine düştü. Asgari ücretin ve emekli maaşına kendisine yetecek kadar zam bekleyen vatandaşlar, fahiş fiyatlara isyan ediyor....

MİLYONLAR BEKLİYOR

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı, asgari ücretin ne zaman açıklanacağında olurken, Kastamonulu dar gelirli vatandaş bu duruma isyan ediyor. Emekli maaşı ve asgari ücretle, ihtiyaçlarını karşılamakta ve ev kirasına ödemekte zorlanan vatandaşlar çareyi fazladan çalışmakta görüyor.

EMEKLİLER ÇAREYİ ÇALIŞMAKTA BULUYOR

Kastamonu’daki kirada oturan emekliler, çareyi çalışmakta bularak ev kirasını ancak ödeyebiliyor. Emekliler, zamdan memnun olmadığını dile getirerek fahiş fiyatlara ‘ödenmiyor’ diyor.

“ANCAK ÇALIŞARAK…”

Kastamonu’da ise bir emekli vatandaş ise, “emekli maaşı ev kirasına yetmiyor. Sadece emekli maaşıyla ne kira ödeniyor ne de ihtiyaçlar karşılanıyor. Ancak, çalışarak ev kirasına yetirebiliyoruz” dedi.

ÇALIŞMADAN NASIL ÖDEYECEK?

Kastamonu’da ev kiraları, 9 bin TL ila 12 bin TL arasındayken 7 bin 500 TL emekli maaşı alan bir vatandaş, maaşından 2-3 bin lira fazla olan kirayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

25 SENE SONRA, YENİDEN

Ortalama 25 yıl çalışan bir vatandaş, emekli oluktan sonra aldığı maaş kiraya yetmiyor. Emeklinin maaşı kiraya yetmeyince ve ihtiyaçlarını karşılamayınca, çareyi fazladan çalışarak yaşamını devam ettirmekte buluyor.

ÇALIŞAMAYANLAR VAR

Türkiye’de emeklilerin birçoğu yaşlıdır. Yaşlılarda görülen kronik sorunlar çalışmalarına engel olabiliyor. Yaşlı emeklinin, tansiyonu, şekeri, romatizması ve felçli olanı var.

Peki bu emekliler nasıl yaşamını sürdürebilir?

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum