Arama
Arama Sonuçları
İşte, Kastamonu'da yeni dönem Mahalle Muhtarları!
Kastamonu'da yerel seçim sonuçları açıklandı. Mahalle Muhtarları merak konusu oldu. Peki Kastamonu'nun 20 mahallesinde hangi adaylar muhtar oldu? İşte detaylar...
Kastamonu'nun tek kadın muhtarı!
Kastamonu bir ilke imza attı. Akmescit Mahallesi'nin tek kadın muhtarı olan Emine Bekiroğlu Kastamonu'da yerel seçim sonuçlarına göre 20 mahallenin içindeki tek kadın muhtarı oldu. Bekiroğlu Açıksöz Gazetesi'ne verdiği röportajında; 'Akmescit her şeyin en iyisine layık' demişti.
Türkiye’de elektrikli otobüs üretecek!
Alman sanayi devi MAN, Ankara tesisinde, iki sene içinde elektrikli otobüs üretmeye başlayacak.
Akmescit bir ilke imza atıyor...
Kastamonu'nun mahalle kültürünün yaşatıldığı Kastamonu'daki tarihi konakların bulunduğu Akmescit Mahallesi bir ilke imza atıyor. Tarihinde daha öncesinde hiç kadın muhtar adayı olmayan Akmescit Mahallesi'nde bu seçimlerde Mahalle Muhtarlığı'na Emine Bekiroğlu talip. Bekiroğlu, 37 yıla yakın Akmescit Mahallesi'nde yaşadığını vurgulayarak buranın yerlilerinden olduğunu belirtti. Akmescit'in silkelenip kendine gelmesi gerektiğini dile getiren Bekiroğlu, bunu bir kadın dokunuşuyla yapacağını belirterek; 'Akmescit her şeyin en iyisine layık' dedi.
Verep ve Sarıbekiroğlu ailelerinin mutlu günü
Kastamonu'nun bilinen simalarından Semiha-Erol Verep ailesinin kızı Esengül Verep dünya evine girdi.
Vatandaş market fiyatlarından muzdarip
Henüz bir ay önce küçük de olsa indirim ve fiyat sabitleme açıklaması yapan marketlerde Ramazan’ın ilk günlerinde gıda ürünlerindeki artış dikkat çekiyor.
THK Kastamonu’da ‘Şirin’ dönemi
Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şubesi’nde devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 14 Mayıs’ta yapılması beklenen 2023 genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıklayan THK Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, istifa ederek görevini Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin’e teslim etti.
Muhtarlar halk oyunu ekibi kurdu
Kastamonu’da muhtarlar hayata geçirdikleri proje çerçevesinde halk oyunu ekibi kurdu. Kastamonu'nun yöresel "Sepetçioğlu" halk oyunu ile gösterilere hazırlanan muhtarlar, Kastamonu'yu Türkiye'ye tanıtmayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için halkoyunu gösterisi sergilemeyi hedefliyor.
“Yürüyüşümüz, kardeşlik yürüyüşüdür”
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, burada yaptığı açıklamasında; “Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür.” dedi.
At yarışları ilgi gördü
Kastamonu'da Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 97. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen at yarışları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Uzunyazı’da büyük heyecan
Kastamonu'da Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 97. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘31. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
10 ev tamamen yandı
Tosya ilçesi Gökceöz köyünde çıkan yangında 10 ev tamamen yandı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
“Afet Bilinci Seminerleri devam etmeli”
Kastamonu İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu AFAD ve Kızılay Şube Başkanlığı’nın ortak olduğu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen Genç Gönüllüler Projesi kapanış toplantısı Yakupağa Külliyesi’nde gerçekleştirildi. KİMDER Başkanı Öz, açıklamasında Afet Bilinci Seminerlerinin okullarda ve Halk Eğitimi Merkezlerinde devam etmesi gerektiğini ifade etti.
GMG Kastamonuspor'da kaptan dümende, futbolcular tesiste
GMG Kastamonuspor, çalışmalara başladı. Bu sezon 2.Lig haklarını dondurarak lige katılım sağlamayan GMG Kastamonuspor’da kaptan Faruk Öcal öncülüğünde gerçekleştirilen antrenmanlarla sözleşmesi devam eden futbolcular yeni sezon hazırlıklarına başladı.
Kastamonu'da yeni kooperatif
S.S. Asil Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Niyazi Simsar, 7 kişi ile Kuzeykent İş Merkezi’ndeki binasında yeni kurmuş oldukları tur kooperatifi hakkında açıklamalarda bulundu.
İslamoğlu yeniden başkan
S.S. Güventur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, Olağan Genel Kurulu’nu Ünal Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Seçimlerde Mevcut Başkan Faruk İslamoğlu ve Adem Bekiroğlu’nun listeleri yarıştı. Yapılan seçim sonucunda mevcut başkan Faruk İslamoğlu 158 oy alarak yeniden başkan seçildi.
Bekiroğlu, Güventur'a aday
S.S. Güventur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi 293 üyeli Olağan Genel Kurulu 15 Ocak 2022 Cumartesi Günü Ünal Düğün Salonu’nda yapılacak.
“Bana bir şey olursa çocuklarım ortada kalacak”
Kastamonu’da ikamet eden ve çocuğunu da sezaryenle dünyaya getiren anne, Ankara’da olduğu son sezaryen ameliyatında bir daha hamile kalmamak için tüplerini bağlattı
Gelecek Partisi Kastamonu İl Başkanı belli oldu
2019 yılında eski Başbakan ve Dışişleri eski bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi, Kastamonu için teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı
"Muhalefetin yanlış algılarına rağmen, gençlerimiz bizimle"
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, bir taraftan ziyaretlerine devam ederken, diğer taraftan da partilerine üye olan gençlere rozetlerini takıyor