“Afet Bilinci Seminerleri devam etmeli”;

“Afet Bilinci Seminerleri devam etmeli”

Kastamonu İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından hazırlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu AFAD ve Kızılay Şube Başkanlığı’nın ortak olduğu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen Genç Gönüllüler Projesi kapanış toplantısı Yakupağa Külliyesi’nde gerçekleştirildi. KİMDER Başkanı Öz, açıklamasında Afet Bilinci Seminerlerinin okullarda ve Halk Eğitimi Merkezlerinde devam etmesi gerektiğini ifade etti....

Toplantıya KİMDER Başkanı Kamil Öz, Proje Yazarı ve Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ve KİMDER Danışmanı Nadir Sarıbekiroğlu katıldı. Proje kapsamında 11 ilçedeki imam hatip liselerinde okuyan 192 öğrenci ilkyardım, yangın ve afet bilinci kurslarını tamamladı, ayrıca öğrencilerin Kızılay ve AFAD gönüllüsü olması için çalışmalar yürütüldü. Diğer liselerde afet bilinci seminerleri düzenlenerek bu okullarda eğitim gören öğrencilere de AFAD ve Kızılay gönüllülüğü tanıtıldı.

“AFETLER PROJENİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Dernek Başkanı Kamil Öz; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne, Kastamonu Kızılay Başkanlığı’na proje ortağı olarak yer aldıkları Genç Gönüllüler Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere finans ve uzman desteği sağladıkları için teşekkür etti. Projenin başladığı Eylül ayından itibaren kursların yanında 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Tatbikatı ile 4 Mart Deprem Tatbikatı etkinlikleri de proje kapsamında gerçekleştirilerek gençlerin afetlere hazırlıklı olmaları için farkındalık oluşturulduğunu belirten Öz, bu yıl da ilimizde ve bölgemizde sel felaketi yaşandığını, güneyde ise orman yangınlarının meydana geldiğini bu olayların da projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Kamil Öz son olarak; Afet Bilinci Seminerlerinin okullarda ve Halk Eğitimi Merkezlerinde devam etmesi gerektiğini ifade etti. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum