Arama
Arama Sonuçları
Başka il uyardı, Kastamonu yandı!
Bugün Kastamonu'da ormanlık alanda çıkan yangının sebebi belli oldu.
Kayıp olarak aranan gençten acı haber!
Komşu ilde kayıp olarak aranan Sefa Taşkıran'dan acı haber geldi.
Kastamonu AFAD'tan Kışlada eğitim!
Kastamonu Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından Jandarma Komando Eğitim Merkezi'nde kursiyerlere eğitim verildi.
Üst üste depremler! İstanbul'dan da hissedildi
Son dakika haberi... Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında saat 09.21'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Bursa'da da hissedildi.
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Vali Dallı; “Risk almayın”
Kastamonu Valisi Meftun Dallı; deprem haftasında Kastamonu’daki vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
Kastamonu Valisi'nden önemli uyarı: "öğrenmemiz gerekiyor"
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 yılında yaşanan depremin yıl dönümünde “6 Şubat Depremleri Fotoğraf Sergisi” açıldı. Serginin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini kaydetti.
Kastamonu'ya mobil önlem!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Potansiyel çığ tehlikesi olan 43 ilimizde, uygulamamız sayesinde çığ afetiyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçeceğiz" dedi. Mobil uygulama Kastamonu'da da hayata geçecek.
Yangında 2 kişi yanarak hayatını kaybetti
Gece saatlerinde meydana gelen yangında 5 ev zarar gördü, 2 kişi de hayatını kaybetti.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu sallandı!
Kastamonu sallandı. Vatandaşlar, 16.05'te meydana gelen sallantının nedenini araştırıyor...
İstanbul Milletvekili; Kastamonu’yla dertlendi!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya; Kastamonu’da yaşanan olay sonrasında sorular yöneltti.
Türkiye deprem haritası güncellendi! Kastamonu kaçıncı derecede?
Yenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremler sonrasında sarsıntı endişesi ile yoğunlaştı. Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. İşte Türkiye'de deprem riski olan iller ve ilçeler.
İstanbul'da deprem!
Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'dan da hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada " AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kastamonu'da karaya oturan gemi için çalışma başlatıldı
Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtınada karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı.
AFAD senaryo hazırlamıştı!.. Kastamonu’nun komşusunda ard arda 10 deprem
Çorum’un Oğuzlar ilçesinde son 36 saatte 1.4 ila 3,5 şiddetinde 10 deprem meydana geldi.
Komşuda deprem! Kastamonu da hissetti
Kastamonu'nun en yakın komşusunda 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kastamonu için kriz toplantısı!
Artan soğuk hava dalgaları ile Kastamonu’da etkisini gösteren Fırtına birçok ilçede maddi hasara yol açmıştı. Bunu üzerine hasarı en aza indirmek isteyen AFAD “Kış Tedbirleri Toplantısı” düzenledi.
Kastamonu’daki afet TBMM’de
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, TBMM’de söz alarak; ilimizin sahil kısımlarında fırtına sebebiyle yaşanan zarar, alınan önlemler ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı…
Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu'
Kastamonu Valiliği, 25-26 Kasım'da yaşanan fırtına nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerdeki çalışmaları açıkladı. Yapılan açıklamada zararların tespit edildiği ve devletin tüm vatandaşların yanında olduğu vurgulandı.
Peş peşe şiddetli depremler!
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.
Akıllı kavşak akılları karıştırdı!.. Kimse nereden döneceğini bilemiyor  
Küre ilçesi merkezi girişinde yapılan akıllı kavşak vatandaşların tepkisine yol açtı.
Kastamonu'da afet ve acil durumlar için yeni bir hazırlık!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı beraberindeki heyetle ziyaret etti. AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ile bir araya gelen Serap Ekmekci ziyarette, Kastamonu için önemli bir adım olan "Kastamonu Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü"nün kurulması talebini iletti.
Okullar depremlere hazır mı?
Özellikle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde karşılaşılacak bir acil durum ya da afet anında öğrencilerin nasıl davranacaklarını bilmeleri ve onları yönlendirecek olan kişilerin yeterlilikleri oldukça önemli.
Korkutan Deprem
AFAD, Mersin’in Silifke ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı
Deprem! 4,7 ile sallandı
AFAD'dan son dakika bilgilendirmesi geldi. Yapılan bilgilendirmeye göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 14.04'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.