Arama
Arama Sonuçları
Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!
Arkadaş ısrarıyla uyuşturucu bataklığına bulaşan Kastamonulu genç kız, aldığı yardımlarla tekrar hayata döndü…
Erbakan; "D60 projesi şart!"
Tosya İlçe Başkanlığı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Filistin İsrail arasında geçen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erbakan konuşmasında D60 projesinin önemine dikkat çekerek Müslüman Ülkelerin birleşmesi gerektiğini dikkat çekti. Erbakan açıklamasında; "D60'ın İslam birliğinin yek vücut bir şekilde bu zulümlere karşı koyması gerekir" dedi
Yeşilay teknoloji bağımlılığı için harekete geçti
Okul döneminin başlamasıyla birlikte, teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenmek ve önlem almak gerekiyor. Yeşilay, bu konuda hem gençlere hem de ailelere yönelik bilinçlendirme, eğitim ve destek hizmetleri sunuyor.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Kastamonu’da okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, önümüzdeki hafta başlayacak olan eğitim öğretim dönemi öncesinde dijital bağımlılıkla mücadele çerçevesinde okullarda cep telefonu kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi.
Dijital projelere üst düzeyde katılım olacak
İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş Başkanlığında, iL Müdürlüğü idarecileri ile haftalık planlama ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Dijitalleşme çağında Kastamonu'yu ve ülkeyi ileriye taşıyacak projelerde en etkili şekilde yer almanın önemi üzerinde duruldu. Kastamonu'dan 26 ekibin katılım sağlayacağı robot yarışmalarının desteklenmesi ve dijital içerikli projelere en üst düzeyde katılım sağlanması gerektiği ifade edildi.
Yaz Spor Okullarından 4 milyon öğrenci yararlandı
Bakan Bak, “Yaz spor okullarında 4 milyona yakın sporcu çeşitli branşlarda eğitim aldı" dedi.
Sahte ürünler okul alışverişinde tehlike saçıyor!
Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İşte detaylar
Okullarda yeni dönem için geri sayım
Bakan Tekin, 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi
Savunma sanayi gücüne güç katıyor, 170 ülkeye 230 ürün ihraç edildi!
Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sektörünün 230 farklı ürünü 170 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
KEAH AMATEM, bağımlılıkla mücadelede işbaşında
KEAH Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Zemzem Tuba Sönmez, Ayaktan Arındırma Merkezi’yle (AMATEM) ilgili bilgi verdi.
Araç Müftlüğü'nden öğrencilere bağımlılık semineri
Araç İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kursu öğrencilerine yönelik bağımlılık konularını içeren seminer düzenlendi.
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil değil!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
Karadeniz’in ‘uyuşturucu ile mücadelesi’ görüşüldü
Metamfetamin İle Mücadele Bölge Toplantısı, Samsun Valiliği öncülüğünde, aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu Karadeniz’deki 13 ilin idarecilerinin katılımı ile yapıldı.
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
Dünya Tütünsüz Günü etkinliği düzenlendi
İl Sağlık Müdürlüğü’nce "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" dolayısıyla sigaranın zararları ve bırakma konusunda Kastamall AVM'de stant açıldı.
Taşmektepliler Togg servisine talip
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ OLAN ELEKTRİKLİ MOTORLARI TAMİR EDECEK USTALAR BU OKULDA YETİŞİYOR
Binden fazla kişiye ulaştılar
Kastamonu’da tanık olduğu olaylardan etkilenen avukatın girişimleri ile hayata geçirilen proje çerçevesinde bir araya gelen kadınlar, çocukları suçtan uzak tutmak ve suça maruz kalmalarını önlemek için binden fazla kişiye eğitim verdi.
Üniversitede ‘narkotik’ eğitimi
Uyuşturucu maddelerin insan sağlığı üzendeki etkisine dikkat çekmek ve üniversite personelini bilgilendirmek amacıyla Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Merkez Kütüphanesi’nde bilgilendirme eğitimi düzenlendi.
Avcılık üretimi düşüyor, yetiştiricilik artıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 15 Nisan’da başlayan av yasağına ilişkin, “15 Nisan’dan itibaren tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar balık avlayamayacak. Av yasakları balık popülasyonunu ve denizlerimizi korumak için alınan bir önlemdir” dedi.
Emin Çınar: 'MHP, Kastamonu'da birinci olacak'
MHP Kastamonu İl Başkanlığı’nda 28’inci dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili Adayı Emin Çınar, düzenlenen programda
MHP, milletvekili adaylarını tanıttı
MHP Kastamonu İl Başkanlığı’nda 28’inci dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Dışa bağımlılık azalıyor
Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için çok sayıda projeyi devreye alan Türkiye, bölgesinde kilit rol oynamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin elektrikte kurulu gücü 104 bin megawatı aşarken bu gücün yaklaşık 56 bini yenilenebilir enerjiden geliyor. 2023’de yenilenebilir enerjide 2 bin megawatt kapasite artışı beklenirken, güneş enerjisi sistemleriyle afetlerde enerji kesintilerinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.