Milletvekili Uluay'ın 'Tatmin olmadım' ifadelerine Yeşilay'dan açıklama...;

Milletvekili Uluay'ın 'Tatmin olmadım' ifadelerine Yeşilay'dan açıklama...

......

Milletvekili Uluay'ın 'Tatmin edici olmadı' ifadelerine Yeşilay'dan açıklama...


Eski AK Parti Belediye Meclis Üyesi, AK Parti 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı ve Yeşilay Bölge Koordinatörü İzzet Serhat Köylü, AK Parti Milletvekili Halil Uluay'ın ilimizdeki uyuşturucuyla mücadele noktasındaki açıklamasına cevap verdi.


Başkan Köylü, şu ifadelere yer verdi;



"Milletvekilimiz Sn. Halil Uluayın sosyal medya aracılığı ile 'Uyuşturucu ile ilgili ne tür çalışmalar yapıldı sordum ama tatmin edici cevaplar alamadım' ifadesi nedeniyle ,aldığım telefonlar ve yerel basınımızda yer alan bazı haberler nedeniyle  Yeşilay Bölge Koordinatörü olarak yine sosyal medya üzerinden halkımızı bilgilendirme adına ve  sanki tüm mücadele ilimizde bir kişi üzerinden yürüyor gibi bir garabet algının oluşması nedeniyle  açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadele konusunda 5 ana başlık altında (Uyuşturucu , Alkol , Tütün , Teknoloji ve Kumar )100 yılı aşkın süredir tüm bağımlılıklarla mücadele etmekteyiz."


"Kastamonu İlimizde kurucu başkan olarak görev yaptığım süre içerisinde ve görevi devrettiğim günden bu yana Kastamonu Şubemiz bir çok önleyici ve rehabilite edici yüzlerce projeler gerçekleştirmiştir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi tekrar gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetleri sıralamakta fayda görüyoruz. Benim Kulübüm Yeşilay , Yeşilay Elçileri , Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması , Münazara Turnuvası , Stand Ve Saha faaliyetleri ,Yeşil Sahne,  Okullarda Obm ve Tbm eğitimleri , Üniversite Gençlik Kulüpleri Faaliyetleri, Üniversite TBM Akran eğitimleri , Seminer ve Konferanslar, Geziler, Yeşilay Kampları  , Reklam , Kamu Spotları ve Görünürlük Faaliyetleri, Cami vaaz programları vs. Bir çok önleyici faaliyet gerçekleştirilmiş, ilimizde on binlerce çocuğumuza, gencimize , insanımıza ulaşılmıştır."


"Yeşilay Kastamonu Spor Kulübü şube başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin gayretleri ile kurulmuş , özellikle uyuşturucu ve alkol bağımlılığına bulaşma riskine karşı gençlerimizin sportif faaliyetlere teşvik edilmesi amaçlanmıştır."


"Ayrıca Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz Kurulduğu 2019 yılından beri bağımlılığa bulaşmış kişilere 2 Klinik psikolog 1 sosyal hizmet uzmanı , 1 Halkla İlişkiler Uzmanı ile  ücretsiz psikososyal danışmanlık hizmeti vermektedir. Yedam vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakındır (📞 115)"


"Danışanlarımızın ve ailelerinin tamamen gizlilik politikası içerisinde ücretsiz hizmet aldığı kurumumuzda Yedam Atölyeler bulunmakta , Gastronomi , Ahşap Boyama , Fotoğrafçılık , Bilgisayar , Terzilik.. vs. gibi  Kurslar da verilmektedir.2021 Yılında Sağlık Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Kuzka Destekli Sogep Projemiz ile 3 ayrı kurs açılmış, bağımsız gençlerimiz bu kurslarda sertifikalarını almışlardır."


"Geçen yıl bölgemizdeki illerden üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla  2 farklı zamanda kız, erkek ayrı ayrı olmak üzere 4 adet Yeşilay Kampı Kastamonu Yolkonak Kampında Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliği ile gerçekleştirilmiştir.Bu yıl Yeşilay Gençlik ve Kadın Komisyonları kurulmuş, Mücadele araçlarımız detaylandırılmıştır."

 

"Ayrıca eski dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay ın Başkanlık Ettiği Bağımlılıklarla Mücadele Yüksek Kurulunun (BMYK) İlimizdeki ayağı  ,3 ayda bir,Valimiz Başkanlığında  gerçekleşen  Bağımlılıklar İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı adı altında ismi geçen kurumlar ve bunların dışında ilimizdeki tüm ilgili kurumların katıldığı toplantılar yapılmakta olup, kurumlar arası iletişim ve koordinasyon sağlanmaktadır. Bu kurulda metruk binaların yıkılmasına kadar her türlü ilgili konular gündem oluşturularak konuşulmaktadır. Tüm illerle birlikte geçen yıl İl Sağlık Müdürlüğü sekreteryasında , bağımlılıklar konusunda bir çalıştay yapılmış , genel sorunlar ve öneriler üniversitemiz işbirliği ile de detaylandırılmıştır."


Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Şubemiz operasyonlarına devam etmekte,  özellikle 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesini iller bazında Türkiye rekoru katılımla gerçekleştirmektedir."


"Uyuşturucu topyekun mücadele gerektiren bir alandır. Sn Vekilimizin de sanırım asıl değinmek isteği nokta da budur. Bunun için platform kurma gerekliliği BMYK nın varlığı nedeniyle yoktur.Uyuşturucu ile mücadele profesyonel yaklaşım gerektirir. Bireysel çabalar elbetteki takdire şayandır ama bağımlılıklarla mücadele deneysel, bilimsel yöntemler ile sağlanmalıdır. Kaş yapayım derken göz çıkarma konusuna dikkat edilmelidir."


"Her geçen gün kaybettiğimiz canlarımızı okudukça gördükçe kahroluyoruz. Bu nedenle bu topyekün mücadelemizde bize her kesimin ortak olmasını istiyoruz. Bu vesile ile  tüm vatandaşlarımızı Yeşilaya üye olmaya davet ediyor. Her hanede bir Yeşilaylı bulunması arzumuzu yineliyoruz.Bu bizim mahallemize gelmez demeden, Gelin taşın altına elinizi sizler de koyun."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum