Üniversitede ‘narkotik’ eğitimi;

Üniversitede ‘narkotik’ eğitimi

Uyuşturucu maddelerin insan sağlığı üzendeki etkisine dikkat çekmek ve üniversite personelini bilgilendirmek amacıyla Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Merkez Kütüphanesi’nde bilgilendirme eğitimi düzenlendi....

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü organizasyonunda uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımı ve bağımlılık ile ilgili doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eğitimde Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli Narko Rehber Ahmet Şahan tarafından uyuşturucu madde kullanımının insan vücudu üzerindeki etkileri ve kullanıcı profilleri ayrıntılı şekilde anlatıldı.

KÜ Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda verilen eğitime fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve üniversite personeli katıldı. Madde kullanımının zararları, kullanıcı profilleri, kişilik ve fiziksel değişim, madde kullanımına iten unsurlar, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Uyuma Projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Uyuşturucu maddelerin kişilerin fiziksel görünümlerinde değişikler meydana getirmesinin yanı sıra psikolojik ve sosyal anlamda da hayatlarını olumsuz yönden etkilediğini dile getiren Şahan, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.
MADDE KULLANIM BELİRTİLERİ VE NEDENLERİ
Madde kullanım belirtileri; Ağızda yaralar dişlerde çürükler, bakımsız dış görünüş, iğne izleri, bitkinlik ve dalgınlık, burun akıntısı, dengesizlik, sarhoşluk hali, gözbebeklerinde daralma veya genişleme, gözlerde kanlanma, konuşma güçlüğü, mide bağırsak bozuklukları, kabuk bağlamış yaralar, sakız çiğneme de artış, kaşıntı kas ve eklem ağrıları, solunum güçlüğü, terleme ve titreme, uyku bozukluğu, kilo kaybı, yüzde kızarma olarak görülürken, uyuşturucu maddeye başlama nedenleri ise; merak etkisi, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel sorunlar, ailevi sorunlar eğlence amaçlı olarak kaydedildi.
Uyuşturucu ile mücadelede kullanılan ‘UYUMA’ uygulamasından bahseden Ahmet Şahan, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) gibi dernek ve merkezlerinde de uyuşturucu ile mücadele kapsamında rol oynadıklarını belirtti. Eğitim, Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması birincisi “İki Ekmek” filminin izletilmesiyle son buldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum