Dijital projelere üst düzeyde katılım olacak;

Dijital projelere üst düzeyde katılım olacak

İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş Başkanlığında, iL Müdürlüğü idarecileri ile haftalık planlama ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Dijitalleşme çağında Kastamonu'yu ve ülkeyi ileriye taşıyacak projelerde en etkili şekilde yer almanın önemi üzerinde duruldu. Kastamonu'dan 26 ekibin katılım sağlayacağı robot yarışmalarının desteklenmesi ve dijital içerikli projelere en üst düzeyde katılım sağlanması gerektiği ifade edildi....

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE AKSAKLIĞA MAHAL VERMEDEN BAŞLANILMASI İÇİN ÖNLEM VE DENETİMLER GÖRÜŞÜLDÜ

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında İl Müdürlüğü toplantı salonunda kurum idarecileri ile haftalık değerlendirme toplantısı yapıldı. Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Yaşar Tutkun, Müdür Yardımcıları Mesut Şeker ve Serkan Demirkıran, Şube Müdürleri Halil İbrahim Kara, Vedat Terlemez, Hasan Sarıahmetoğlu, Gürsel Yıldız, Mehmet Sait Aydın, Mücahit Kılınç ve Gülseren Anbarcı'nın katılım sağladığı toplantıda 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yapılan hazırlık çalışmalarını okulların durumu değerlendirildi. Eğitim-öğretim yılı başlında dağıtımı yapılacak olan kitapların durumu görüşülerek  yeni eğitim-öğretim yılının okullarda herhangi bir aksaklığa mahal vermeden başlaması konusunda önlemler ve denetimler yapıldığı görüşüldü.

DİJİTAL İÇERİKLİ PROJELERE EN ÜST DÜZEYDE KATILIM SAĞLANACAK

Dijitalleşme çağında tüm ilçelerle birlikte Kastamonu'yu ve ülkeyi ileriye taşıyacak projelerde en etkili şekilde yer almanın önemi üzerinde durulan toplantıda; Kastamonu'dan 26 ekibin katılım sağlayacağı robot yarışmalarının desteklenmesi ve dijital içerikli projelere en üst düzeyde katılım sağlanması gerektiği ifade edildi.


TELEFON KULLANIMINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Toplantıda ayrıca Kastamonu'ya yeni atanan öğretmenlere yönelik tanışma organizasyonu gerçekleştirilmesi ile yeni başlayan öğretmenlere 25 saatlik eğitim verilmesi konusu üzerinde duruldu. Öğrencilerin sadece akademik anlamda değil kültürel ve sportif etkinliklerin planlanması,öncelikle ilkokul kademesinden başlayarak öğrencilerin yaşadığı şehri tanıması için sosyal-kültürel aktivitelerin yapılması belirtildi.Dijital bağımlılıkla mücadele konusunda okullarımızda cep telefonunun kullanımına müsaade edilmeyeceği, ödevlerin sosyal medya üzerinden yapılmaması gerektiği belirtildi.

Öğrencilerin eğitim yuvalarına güvenle ulaşabilmelerini sağlamak adına yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan tüm taşıma iş ve işlemlerinin tamamlanmış olması gerektiği ifade edildi. Müdürlük birimlerince yapılan çalışmalar hakkında görüşmeler yapıldı. İl Müdürü Hasan Gümüş , gelen soru ve önerilerin alınmasının ardından başarılar dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum