Asrak: ‘Kastamonu ‘spor kenti’ yolunda azimle ilerliyor’;

Asrak: ‘Kastamonu ‘spor kenti’ yolunda azimle ilerliyor’

......

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) koordinesinde 81 ilde düzenlenecek olan ‘Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri’ ve Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında sporcu ve antrenörlerin katılımı ile Kışla Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte katılımcılara Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak da eşlik etti.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak bir konuşma gerçekleştirdi.

Asrak konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl yine ülke genelinde 23-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri etkinlikleri başta Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm il ve taşra teşkilatları, valiliklerimiz, belediyelerimiz ve halkımızın katılımı ile ‘Harekette Bende Varım’ mottosuyla çok sayıda etkinlikle kutlanacak. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm Kastamonuluların sosyal yaşamlarının gelişmesi, sağlıklı birer birey olması, herkesin spor  yapabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın bakanımızın, sayın valimizin, sayın milletvekillerimizin, sayın belediye başkanımızın, bakanlığımıza bağlı tüm birimlerimizin, Federasyonlarımızın desteği ve çalışma arkadaşlarımızın  gayreti ile herkesin spor yaptığı bir il olma yolunda azimle ilerliyoruz.”


“MİLLİ TAKIMLAR KAMP EĞİTİM MERKEZİ İLE BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

“Sporun il merkezi, ilçelerimizdeki spor tesislerimizden başlayarak yaygınlaşması, ilimiz spor alt yapısının bu sonuçla genişleyerek güçlenmesi, okul sporlarına, kulüp faaliyetlerine yansıması sadece bizler için değil, çocuklarımızın seçkin birer birey olmaları yolunda oldukça önem arz etmektedir. Sağlıklı yaşam için düzenli sporun gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Spor tüm dünyanın ortak dili ve değeridir. Sadece çocuklarımız için değil, 7’den 70’e sporla iç içe olan bir toplum bedenen, ruhen ve sosyal yönden daha avantajlı durumdadır. Spor, bağımlılıkla mücadelede en güçlü silah, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sağlanmasında en etkili faktördür. Tüm bu ifadelerden yola çıkarak sporun öneminin bir kez daha vurgulanması amacı ile 23-30 Eylül Avrupa Spor Haftası sürecinde ilimizde çeşitli sportif etkinlikler düzenlenecektir.7’den 70’e tüm halkımızın düzenlenecek olan sportif etkinliklere katılımı bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde Belediyelerimiz, okullarımız, üniversitelerimiz, federasyonlarımız, kulüplerimizin faaliyetleri ve tesis yatırımlarının yanı sıra Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı ile Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizin 2023 yılı Ekim Ayında hizmete girmesi ile Kastamonu bir spor şehri olma yolunda büyük mesafe kat edecektir. Spor Lisesi’nin de bu eğitim-öğretim yılında ilimize kazandırılması ve sonrasında ise hizmete girecek olan Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizle entegre olması sporun ilimizde gelişmesi açısından büyük bir adım olacaktır. Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizin faaliyete başlaması ile birlikte Olimpiyatlarda madalya kazanmış, ülkemizin gurur kaynağı olmuş önemli sporcularımızı ilimizde misafir etme imkanı bulacağız. Bu önemli fırsat ise ilimiz sporcularının ülkemizin başarılı sporcularını yakından tanımaları, sonrasında ise kendi hedeflerini belirlemeleri ve örnek almaları konusunda bulunmaz bir fırsat olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’ın konuşmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu tarafından halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum