Yeşilay ‘teknoloji bağımlılığı’na karşı harekete geçti;

Yeşilay ‘teknoloji bağımlılığı’na karşı harekete geçti

......

Okul döneminin başlamasıyla birlikte, teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlenmek ve önlem almak gerekiyor. Yeşilay, bu konuda hem gençlere hem de ailelere yönelik bilinçlendirme, eğitim ve destek hizmetleri sunuyor.

Teknoloji bağımlılığı, günümüzde giderek yaygınlaşan ve ciddi sonuçlara yol açabilen bir sorun. Teknolojik cihazları aşırı ve kontrolsüz bir şekilde kullanmak, fiziksel ve psikolojik sağlığı olumsuz etkileyebildiği gibi sosyal izolasyon, akademik başarısızlık ve bağımlılık riski gibi sorunlara da neden olabiliyor. Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazlar sayesinde bilgiye anında erişmek, sosyal medyada arkadaşlar ile bağlantı kurmak mümkün olsa da dijital dünyanın cazibesi, bazı insanlar için ve özellikle çocuklar için bir bağımlılık haline gelme riski de taşıyor.

Yeşilay, Türkiye’de bağımlılıkla mücadelede öncü bir kuruluş olarak hizmet veriyor. Alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede bilinen Yeşilay, aynı zamanda teknoloji bağımlılığına karşı da etkin bir rol üstleniyor. Yeşilay, teknoloji bağımlılığının zararlarını vurgulayan bilinçlendirme kampanyaları düzenliyor, okullarda ve topluluklarda eğitim programları sunuyor ve ailelere çocuklarının teknoloji bağımlılığıyla başa çıkmaları konusunda rehberlik ediyor.

GÜLŞEN: “TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI AKADEMİK BAŞARIYI DÜŞÜRÜYOR”

Yeşilay Kastamonu Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Gülşen, okul döneminin başlamasıyla birlikte teknoloji bağımlılığı konusunda aileleri ve gençleri uyardı. Gülşen, teknoloji bağımlılığının fiziksel ve psikolojik sağlığı olumsuz etkilediğini ve akademik başarıyı düşürdüğünü belirtti.

Teknoloji bağımlılığının önlenmesi için ailelerin de sorumluluk alması gerektiğini belirten Gülşen, “Teknoloji, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak bunu bilinçli bir şekilde kullanmak çok önemli. Aileler, çocuklarının günlük ekran sürelerini sınırlamalı, ortak aktiviteler planlamalı, eğitici içerikleri teşvik etmeli ve kendileri de teknoloji ile arasına mesafe koyarak örnek olmalı. Teknoloji bağımlılığı konusunda endişeleriniz varsa, Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) başvurarak destek alabilirsiniz. 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ücretsiz ulaşabilirsiniz.” dedi.

Teknoloji bağımlılığı ile mücadelede ailelere öneriler

Gülşen, ailelere çocuklarının teknoloji bağımlılığıyla başa çıkmaları için şu önerilerde bulundu:

•Çocuklarınızın günlük ekran süresini sınırlayın.

•Aile olarak zaman geçirin ve ortak aktiviteler planlayın.

•Eğitici oyunlar ve uygulamaları teşvik edin.

•Kendi teknoloji kullanımınızı ölçülü bir şekilde yönetin.

•Yeşilay’a başvurarak destek alın. 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum