Arama
Arama Sonuçları
Kira ve konut fiyatlarını düşürecek hamle geliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarını ucuzlatacak hamle için tarih verdi.
Yeni evlenecekler dikkat!.. Yargıtay'dan emsal karar…
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, düğün sırasında tartışma yaşayan çiftleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı.
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başladı
Ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce ara bulucularda çözüm arayacak.
Fahiş kiraya ceza kapıda! 1 Eylül’de başlıyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yasal çalışmayla vatandaş yüksek kiraya mahkûm edilmeyecek, kiracıya tahliye zorbalığı son bulacak. Yüksek kiraya 'haksız kazanç' cezası geliyor. 1 Eylül itibarıyla da hem kiracı hem ev sahipleri arabulucuya gidebilecek.
Boşanma Davası Çeşitleri Nelerdir?
Yasal olarak devam eden evlilik birlikteliğinin bitirilmesi için boşanma davası açılması ve mahkeme tarafından boşanma davasının neticelenmesi gereklidir.
'LK-99' bilim dünyasında heyecan yarattı
LK-99 ismi verilen bir malzemenin dünyanın oda sıcaklığında ve basıncında çalışan ilk süper iletkeni olduğu iddia ediliyor. Devrim niteliğinde olabileceği öne sürülen LK-99 sosyal medyada da gündem oldu. Uzmanlar, bilim dünyasında tartışma yaratan LK-99'a ise şüpheyle yaklaşıyor. Peki LK-99 nedir, LK-99 neden bu kadar önemli ve bilim camiası ona neden şüpheyle yaklaşıyor?
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni oyun!
Fırsatçı ev sahipleri kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesi ekleyerek imzalamayan kiracıya ev vermemeye başladı.
AK Partili Vekil'den, Barbi ve Oppenheimer analizi
Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Oppenheimer ve Barbie filmlerinin aynı gün vizyona girmesine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu; “Paradoks Ortaya Çıkardı” diyerek filmlere ilişkin analizlerini anlattı.
AK Partili Vekil'den, Barbie ve Oppenheimer analizi
Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Oppenheimer ve Barbie filmlerinin aynı gün vizyona girmesine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu; “Paradoks Ortaya Çıkardı” diyerek filmlere ilişkin analizlerini anlattı.
‘Lozan, bağımsızlığımızın tescil edilmiş halidir’
Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal; “Lozan Antlaşması bir asırdır bağımsızlığımızın nişanı olarak göğsümüzde duruyor” dedi.
Tüm kiracıları ilgilendiriyor! Ev sahibi zam için ararsa hapse girebilir
Kira bedelinin artırılması için ev sahibinin kiracıyı, ısrarlı bir şekilde araması 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabiliyor.
Aile Danışmanlığı Kursu - Sertifika Programı
Aile danışmanı olmak, hem kişisel hem de toplumsal anlamda büyük bir sorumluluk gerektirir.
Komşusuna kızan ringe davet ediyor!
Peru'da her sene düzenlenen Takanakuy Festivali'nde onlarca kişi yıl içinde yaşadığı anlaşmazlıkları, kırgınlıkları, düşmanlıkları sona erdirmek için dövüşüyor. Güvenilir biri olduğunu, adaletsizliğe karşı susmayacağını ve günlük hayatın zorluklarına karşı pes etmeyeceğini kanıtlamak için er meydanına çıkanlar dövüşerek ruhlarını arındırıyor. İşte, Latin Amerika’nın iyileşen yaraları simgeleyen ilginç ritüeli…
Kirada yeni dönem, 1 Eylül'de başlıyor
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Böylece yargının yükü hafifleyecek.
Trafik sigortasına zam yolda
Asgari ücretin yükselmesi sonrası trafik sigortasına zam bekleniyor.
Kirada yeni dönem, 1 Eylül'de başlıyor
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de yürürlüğe girecek. Böylece yargının yükü hafifleyecek.
"Referanduma gidilebilir"
İl Genel Meclisi Eski Üyesi Muhsin Altındağ, mahalli basında yer alan bilgiler doğrultusunda ki düşüncelerini yazılı basın açıklamasıyla ifade etti.
Ev sahibi günlük kiralığa döndü
Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri evlerini günlük kiralamaya başladı.
Teleferik üç yıl aradan sonra...
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde 2018 yılında turizme kazandırılan ancak 3 yıldır hizmet vermeyen 3 bin 600 metre uzunluğu ile Karadeniz Bölgesi'nin en uzun mesafeli teleferik tesisi olan Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki teleferik tesisi Ramazan Bayramı ile birlikte yarından itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak.
CHP’li Erbilgin’den ‘Stratejik ziyaretler’
14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde adayların belirlenmesinin ardından seçim çalışmaları da başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oluşturulan ittifaka rağmen ilimizde kendi listeleriyle giren siyasi partiler de; adaylarını meclise yollamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kahrolsun katil İsrail!
İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına Kastamonu’daki sivil toplum kuruluşları da sessiz kalmadı.
Emlak Sektöründe 'Sözleşme uyarısı
Emlak sektöründe oluşan anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için arabuluculuk sisteminin düzenlendiğini hatırlatan GAZEMDER Başkanı Türker, emlakçılarla ev sahibi ve kiracılara seslenerek; alım satım ve kiralama işlemlerinde sözleşme yapılmasını istedi.
Adliyeye sevk edildi
Kastamonu'da bir süredir konuşmadığı yeğeniyle barışmak için evine giden ve çıkan tartışmada da bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen emekli polis memuru, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Gerekirse kendim üretirim!
Elon Musk'ın son dönemde tepki çeken kararlar almasının ardından Twitter'ın bazı platformlardan kaldırılabileceği konusu gündeme geldi. Twitter CEO'su gerekirse akıllı telefon üretebileceğini söyledi.
“Bu projeyle dünyadan çocuk felcini sileceğiz”
Rotary Kulübü’nce 2430’uncu Bölge 2022-23 Dönem Guvernörü Emre Öztürk’ün katılımı ile Cem Sultan Bedesteninde çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Öztürk burada yaptığı konuşmasında; “Rotary Kulübü’nün bugüne kadar yaptığı en büyük proje dünyadan çocuk felcini silmek. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok ama aşıyla engellenebilir bir hastalık.Bugüne kadar 3 milyar kadar çocuk aşılandı ve Rotary bu işe 2,4 milyar dolar bu işe fon ağırdı. Dünyada kökü kurtulmuş bir tek insan hastalığı var, o da çiçek hastalığı. Çocuk felci de 2’nci olacak. Dolayısıyla bu bugüne kadar yapılmış en büyük sivil toplum kuruluşu projesi” ifadelerine yer verdi.
İneboluspor Kulübünden kavgayla ilgili açıklama
İneboluspor Kulübünden Çaykur Rizespor Kulübü Hentbol Takımı maçında yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, olayın iki sporcu arasındaki anlaşmazlık sebebiyle kaynaklandığını ifade edildi.
Kastamonu’da 15 kadın cinayeti işlendi
2015 yılından bu yana yürütülen ‘Medyaya Yansıyan Kadın Cinayetlerinin Haritalaması’ araştırması kapsamında Türkiye genelinde yaşanan son 10 yılın kadın cinayetleri verileri paylaşıldı
Sokak ortasında canice öldürülen Hanife Demirci, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen iki çocuk annesi Hanife Demirci, memleketi Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde toprağa verildi.