Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu, facianın üzerinde oturuyor!
Maden sahalarıyla ilgili ciddi endişeler var!.. Yetkililerden tek bir açıklama yok
Kastamonu ihracatına ‘bakır’ dopingi!..
Acacia Maden, 5 yılda yurtdışına 750 milyon dolarlık bakır madeni ihracatı yaptı 
Acacia Maden, o bölümü tercih eden öğrencilere burs verecek
Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. Hanönü ilçesi ve köylerinde ikamet eden Taşköprü Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Makine Bölümünü tercih eden ya da edecek olan 3'er öğrenciye firma olarak burs verecek. Burs başvuru detayları ise haberimizde...
Hanönü'deki Üniversite öğrencilerine Acacia Maden'den burs
Acacia Maden, Hanönü ilçesindeki üniversiteli gençlere yönelik burs programını paylaştı. Başvuruların 10 Eylül arasında yapılacağını duyuran Acacia Maden, başvuruyu Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. Halkla İlişkiler Bölümü’ne yapılacağını kaydetti.
"Çok şükür can kaybımız yok"
Hanönü ilçesi Yeniköy Çayırcık mahallesinde traktörde çıkan yangın sonucu 1 ev traktör ve taksi zararı küle döndü.
Acacia ile Tarım arasında protokol
Acacia Maden ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında Mera Islah ve Amenajman Projesi protokolü imzalandı.
Acacia Maden Rehabilitasyon sahası incelendi
Kastamonu Orman bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak başkanlığındaki heyet, Acacia Maden işletmelerinde hydroseeding ve tohum ekimi yöntemiyle yaptığı rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Hanönü diken üstünde, başkan uyardı!
Kastamonu’da son 10 gündür düzenli olan etkisini hissettiren sağanak yağış sonrasında da bir çok ilçede ciddi sorunlar meydana geldi.
Kastamonulu maden şirketinin ortağı CNBC’yi hayata döndürüyor
2015'te Türkiye'deki yayın hayatına son veren CNBC, İlbak Holding'in girişimiyle yayın hayatına tekrar başlayacak.
KÜ Teknokent ile Acacia Maden arasında protokol imzalandı
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Teknokent ve Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. arasında 1 Mart 2023 tarihinde eğitim, araştırma ve iş birliği protokolü imzalandı.
20 madenci, yeni canlar kurtarmak için yola çıktı
Hanönü ilçesinde 20 maden işçisi daha arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere beraberlerindeki yardım malzemeleriyle birlikte Kahramanmaraş’a hareket etti.
Enkazdaki küçük çocuğa elleriyle su içirdi
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren maden işletmesinde çalışan maden işçileri, arama kurtarma çalışmalarına katıldığı Kahramanmaraş’ta, 7 saatte enkazın altında ulaştıkları kız çocuğuna, ekibin yanında bulunan sağlık görevlisi elleriyle su içirdi. O anlar kameralara böyle yansıdı...
Acacia Maden işçileri, 2 kişiyi enkazdan sağ çıkardı
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren maden işletmesine ait işçileri, arama kurtarma çalışmalarına katıldığı Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan 2 kişiyi 34 saat sonra uzun uğraşlar sonucunda sağ olarak kurtardı.
Kastamonu’dan deprem bölgesine büyük destek
10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle Kastamonu’dan bölgeye 46’sı komando olmak üzere 353 personel görevlendirildi.
Acacia Maden’den fidan dikme etkinliği
Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde gerçekleştirilen ağaç dikme seferberliği “Geleceğe Nefes Projesi” kapsamında Hanönü’de faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi.
KÜ’den Acacia Maden’e çalışma ziyareti
Kastamonu Üniversitesi Rektör yardımcıları ve beraberindeki heyet, Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bakır madeni işletmesi Acacia Maden İşletmeleri A.Ş.’ye çalışma ziyaretinde bulundu.Acacia Maden İşletme Müdürü Lain Anderson tarafından karşılanan heyet, ziyaret kapsamında maden sahasını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Yüzde 80 su tasarrufu sağlıyor
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından finanse edilen 3 dönümlük alanda ilk defa denemesi yapılan pilot "Damlama Sulama ile Çeltik Üretimi Projesi"nin hasat programı Vali Avni Çakır’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Hanönü’de ‘biyoçeşitlilik’ konulu fotoğraf sergisi açıldı
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri tarafından ilçedeki Atatürk Meydanı’nda “Yöremizdeki Biyoçeşitlilik” temalı fotoğraf sergisi açıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışa Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci, Belediye Başkanı Serkan Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Acacia Maden’den ‘mesleki eğitim’ desteği
Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçede faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. arasında mesleki eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.
“Çalışmalar, bölgede örnek olacak”
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Bakır Madeni İşletmeleri, Hanönü Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile sosyal kalkınma projeleri kapsamında ilçenin Dereköy Mahallesinde pilot seracılık projesi başlattı. Kaymakam Emrah Bütün; “Bizler her konuda üreticilerimize desteklerimizi sürdüreceğiz. Seramızda yapılacak çalışmalar bölgede örnek olacak” ifadelerine yer verdi.
Yüzde 80 su tasarruflu çeltik ekimi yapıldı
Kastamonu’da yüzde 80 su tasarrufu sağlayacak damlama sulama tekniği ile çeltik ekimi yapıldı.
Taşköprü'de voleybola ilgi artıyor
Taşköprü'de İlçe Kaymakamlığı'nın öncülüğünde başlatılan proje kapsamında beş ortaokul ve beş liseye voleybol filesi ve topu dağıtıldı.
'5 bin kişi ekmek yiyor'
Hanönü ilçemizde faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizde görev yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
İşçilerin grev yaptığı maden ocağından açıklama
Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bakır madeni işletmesinde çalışan işçilerin işten çıkarılması konusunda maden ocağı yetkililerinden açıklama yapıldı.
Çalıştıkları yeri soyarken yakayı ele verdiler
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma dedektiflerince yürütülen çalışmalar sonucu Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren ACACİA Maden İşletmesinde yaşanan hırsızlık olayında 3 kişi yakalanarak adli makamlara sev edildi.
Acacia Taşköprüspor, TVF'yi ağırlıyor
Voleybol Kadınlar 2.Ligi’nde mücadele eden Acacia Maden Taşköprüspor’un mücadele ettiği 11’inci Grup’ta ikinci devre maçları başladı. Doğa Gençlik’in ligden çekilmesinden dolayı Acacia Maden Taşköprüspor, ikinci devrenin ilk maçını BAY geçmişti. Temsilcimiz, devrenin ikinci hafta karşılaşmasında TVF Spor Lisesi'ni konuk edecek. Karşılaşma, yarın 15.00'da başlayacak.
Hanönü'de 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlandı
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bir maden işletmesi tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte işçiler stres attı.
Kızların rakibi çok 'dişli'
Kastamonu’yu Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nin 11. Grubunda temsil eden Acacia Maden Taşköprüspor, yarın lig lideri Ankara DSİ’yle karşı karşıya gelecek. Yarın Taşköprü Spor Salonunda yapılacak olan ligin sekizinci hafta karşılaşması saat 15.00’da başlayacak.