Acacia Maden’den ‘mesleki eğitim’ desteği;

Acacia Maden’den ‘mesleki eğitim’ desteği

Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçede faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. arasında mesleki eğitimde işbirliği protokolü imzalandı....

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan imzalanan protokolün temel amaçlarını; Mesleki ve teknik eğitimin paydaşı olan sektör temsilcilerinin mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yapacakları işbirliğini artırmak ve sürekli hale getirmek, Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Maden Teknolojileri Alanında öğrenim gören öğrencilerin yapmak zorunda oldukları işletmede mesleki eğitim (beceri eğitimi) ve staj imkânlarının artırılması ve iyileştirilmesini sağlamak, atölye/laboratuvar ve yeterli donanımı bulunmayan meslek alan ve dal eğitimlerinin sektörle işbirliği yapılarak, işletmenin eğitim birimlerinde yapılmasını sağlamak ve Maden Teknolojileri Alanında öğrenim görerek mezun olan öğrencilerin, eğitim aldıkları meslek istihdam edilmeleri için sektör desteğini sağlamak olarak açıkladı. Turan, Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. yönetimine ilgi ve destekleri için teşekkür etti. 

Yapılan iş birliği protokolü ile Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Maden Teknolojileri Alanında eğitim gören öğrenciler stajlarını Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. de yapacak. Şirketin ihtiyacı doğrultusunda personel alımı yapacağı zaman bu alandan mezun olan öğrencilere işin öngördüğü şartları ve nitelikleri sağlaması halinde öncelik verecek. 

Kaynak: Hasan Yılmaz / Hanönü

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum