‘Tek gayesi kendi çıkarı’;

‘Tek gayesi kendi çıkarı’

..........

İYİ Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın, önceki akşam Açıksöz TV ve TV366’dan ortak yayınlanan ‘Seçim Özel’ programına katılan CHP Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın ilimizdeki madenlerle ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde yine Seçim Özel programının canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Adayı Kadir Yalçın, Hanönü ve Küre’deki bakır madenleriyle ilgili gelen bir soru üzerine CHP Adayı Hasan Baltacı ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin’in Hanönü’deki bakır madeniyle ilişkileri olduğu için madenlerdeki sorunlarla ilgili herhangi bir girişimde bulunmadıklarını, ayrıca söz konusu maden sahasındaki sıkıntıları dile getirdiği için dönemin CHP Hanönü İlçe Başkanı Mehmet Soysal’ın Hikmet Erbilgin tarafından görevden alındığını söylemişti. Kadir Yalçın’dan bir gün sonra aynı programa konuk olan CHP Adayı Hasan Baltacı ise Yalçın’ın sözlerini ‘iftira’ olarak nitelendirmişti.

“İFTİRA ATMAYA EN İYİ HASAN BALTACI VE AKP YAPAR”

CHP’li Baltacı’nın sözlerine sert tepki gösteren İYİ Parti Adayı Yalçın, konuyla ilgili basına yansıyan haberlere de dikkat çekerek şunları kaydetti; “Hasan Baltacı, TV366 ve Açıksöz TV’de katıldığı programda Hanönü’ndeki maden konusunda kendisine iftira attığımı iddia etmiş. Biz iftirayı bilmeyiz. İftira atmayı en iyi yapabilenler Hasan Baltacı ve iktidardaki AKP’dir. Bunların yaptığı her iş göz boyama, milleti kandırma ve insanları lekelemekten ibaret. Yıllarca kayıkçı dövüşü yapıp milletin ömrünü tükettiler. Ama her ikisinin de yalanları tükenmedi. Ben malumunuz olduğu üzere çıktığım programda Hanönü ve Küre maden işletmelerindeki tehlikelere dikkat çekmiştim. Hatta gördüklerimi somut olarak da ifade etmiştim. Benim söylediklerimi Hasan Baltacı iftira diye nitelendirmiş. Çünkü maden firması ile kendisi ve Hikmet Erbilgin arasındaki ilişkinin ortaya çıkmasından rahatsız oldu. Hasan Baltacı kendi maddi kaygısı için milletin hayatını önemsemiyor. Tek gayesi kendi çıkarı…”

“BALTACI VE ERBİLGİN, RAHATSIZ OLUP İLÇE BAŞKANINI GÖREVDEN ALDILAR”

“Ben ve partili arkadaşlar 2023 yılında çok defa Hanönü’ne giderek maden sahasında ve atık havuzundaki tehlikeleri kamuoyu ile paylaştık. Son olarak 24 Eylül 2023’te Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ile birlikte Hanönü’ne gidip incelemelerde bulunduk. Vekilimiz gerekli temasları kurup konuyu meclise taşıyacağını söyledi. CHP Hanönü İlçe Başkanı Mehmet Soysal ise 15 Kasım 2023’te maden ve Hanönü’yü bekleyen tehlikeler ile ilgili basın açıklaması yaptı ve 16 Kasım 2023’te maden şirketiyle ilgili bildiklerinden ve açıklamalarından dolayı görevinden alınmıştı. Bu da medyaya yansımıştı. İnternette “10haber.net” sitesinde bunun haberleri çıktı “Kastamonu CHP’de maden krizi sürüyor” ve “CHP'li vekilin iş yaptığı madene karşı çıkan CHP'li başkan görevden alındı” haber başlıklarını girdiğinizde Hasan Baltacı’nın ve Hikmet Erbilgin’in aslında gerçeği gizlediğini milletimiz görecektir. Eğer o haber yalansa buyrun önceki CHP İlçe Başkanı Mehmet Soysal’a sorun. Çünkü o dönemde Hanönü ilçe başkanı olan Mehmet Soysal İstanbul’da Çevre Endüstriyel Analiz Laboratuvarı’nda yaptırdığı analizlerde madenin kanal suyuna bıraktığı ağır metallerin birçoğunun kabul edilebilir sınırın üzerinde olduğunu açıklamıştı. Sonrasında ise Mehmet Soysal’ın bu çalışmalarından Hikmet Erbilgin ve Hasan Baltacı rahatsız olmuşlar ve Soysal’ı görevden almışlardı. Bunun tek sebebi Hasan Baltacı’nın maden şirketiyle arasındaki ticari ilişkilerdi. Hasan Beyin yıllarca ortağı olduğu BİLTEK Haritanın referansları arasında Hanönü’ndeki maden firması Acacia Madencilik Şirketi bulunmaktadır."

“ŞİRİNLİK YAPARAK KASTAMONU’YU KANDIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Hasan Baltacı böyle yaparken maden firmasının avukatlığını ise AKP yapıyor. Çünkü Erzincan’daki acı hadisede iktidarın rezillikleri hala sıcaklığını koruyor. Bunlar tencere ve kapak gibi, al birini vur ötekine. Aziz milletimiz, ne AKP’nin ne de Hasan Baltacı’nın umurunda değil. Onun için önümüzdeki 5 yılı da kaybetmemeliyiz. Bunun için hem AKP’nin defolu adayının hem de millete verdiği sözünde durmayan Hasan Baltacı’nın yüzüne maske takıp şirinlik yaparak Kastamonu’yu kandırmasına izin vermeyeceğiz. Kadir Yalçın sadece ve sadece Kastamonu sevdalısıdır.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum