Acacia Maden’den fidan dikme etkinliği;

Acacia Maden’den fidan dikme etkinliği

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde gerçekleştirilen ağaç dikme seferberliği “Geleceğe Nefes Projesi” kapsamında Hanönü’de faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi....

Fidan dikim törenine Vali Avni Çakır, Hanönü Kaymakamı Tolga Degirmenci, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er, Hanönü Orman İşletme Müdürü Uğur Şahin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SAYILIR: “MADENCİLİK YAPTIĞIMIZ ALANI REHABİLİTE EDİP YENİDEN YEŞİLLENDİRİYORUZ”

Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Zeki Sayılır yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önceki rehabilitasyon alanlarımızda 7 bin 700 fidan dikimi yaptık ve şu anki sahamızda ise 40 ton tohum ekimi gerçekleştiriyoruz. Sahanın toplam büyüklüğü 1 milyon 550 bin metrekare. Bu devasa büyüklükteki alanda hem tohumlama hem de ağaçlandırma çalışması yapacağız. Orman Bölge Müdürümüzün verdiği bilgiye göre yaklaşık 300 bin ağaç dikilecek. Dolayısıyla biz yeşil vatanımıza burada önemli bir katkı sağlayarak madencilik yaptığımız alanı rehabilite edip yeniden yeşillendiriyoruz. Madencilik faaliyetleri kapsamında Türkiye’nin başka yerlerinde değişik aktiviteler yapıldı ama buradaki gibi, çok büyük bir alana 300 bin ağaç dikmek ne mutlu ki bize nasip oldu.”

ÇAKIR: “MADENCİLİK YAPARKEN ÇEVREYE BÜYÜK ÖNEM VERİLMELİ”

Vali Avni Çakır da yaptığı açıklamada madencilik faaliyetlerinde bulunurken çevreye büyük önem verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bu etkinlik doğaya yapılacak en güzel faaliyetlerden bir tanesi. Hem insani hem vicdani hem dini hangi anlamda bakarsanız bakın çok güzel bir olay.

Kastamonu, gördüğünüz üzere Türkiye’nin en zengin orman illerinin başında geliyor. ‘Doğayla Uyumlu Sürdürülebilir Madencilik’ çok güzel bir slogan. Acacia Maden, bölgemizde yapmış olduğu çalışmalarla bir taraftan milli ekonomimize katkı sağlarken, diğer taraftan da orman alanlarımızın ya da doğa anlamında çevrenin Orman Bölge Müdürlüğümüzün, vatandaşlarımızın beklentisi doğrultusunda gelişmesi yönünde böyle güzel faaliyetler yürütüyorlar. Bu faaliyetleri dengeli bir şekilde sürdürmeye gayret etmeliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum