KÜ Teknokent ile Acacia Maden arasında protokol imzalandı;

KÜ Teknokent ile Acacia Maden arasında protokol imzalandı

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Teknokent ve Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. arasında 1 Mart 2023 tarihinde eğitim, araştırma ve iş birliği protokolü imzalandı....

Acacia Maden İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü M. Zeki Sayılır ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile Acacia Genel Müdür Yardımcısı Miraç Alış ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Halime Taligacı Caner de hazır bulundu.

Görüşmede, üniversite ve K.Ü. ile Teknokent ile Acacia Maden İşletmeleri arasında iş birliği ile ar-ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmaya yönelik faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından K.Ü., Kastamonu Teknokent ve Acacia Maden İşletmeleri A.Ş. arasında; ortak faaliyetler yapılması, bu çerçevede eğitim çalışmaları, teknik iş birlikleri, ar-ge çalışmaları, sosyal sorumluluk faaliyetleri, laboratuvar destekleri ve analizler, teknik raporlamalar ve izleme çalışmaları, risk ve güvenlik çalışmalarını içeren bir protokol imzalandı.

Rektör Topal ile Genel Müdür M. Zeki Sayılır tarafından imzalanan protokol ile kurumlardaki bilgi birikimi ve teknolojik altyapının kullanılması ile kamu, üniversite, sanayi ve toplum iş birliğine katkıda bulunması hedefleniyor. Protokolün kamu ve özel sektörün iş birliğinin orta ve uzun vadede bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Topal, ziyaretlerinden dolayı Zeki Sayılır’a teşekkür etti. Genel Müdür Zeki Sayılır da, ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü Rektör Topal'a teşekkürlerini iletti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum