'5 bin kişi ekmek yiyor';

'5 bin kişi ekmek yiyor'

Hanönü ilçemizde faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizde görev yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi....

Sofulular Konak’ta gerçekleşen buluşmada Acacia Maden İşletmeleri Genel Müdürü Zeki Sayılır, şirketlerinin ihracat rakamlarıyla ve bölgeye sağladığı ekonomik katkı hakkında açıklamalarda bulundu.

Acacia Maden İşletmeleri’nin yüzde 100 yerli bir sermaye ile kurulmuş bir maden şirketi olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Zeki Sayılır, “Acacia Maden olarak Hanönü’ne çok büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırım ülke ekonomisinin yani sıra Kastamonu ve Hanönü bölgesine önemli katkı sağladı” dedi.

Üretime başladıkları 2,5 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdikleri ihracat rakamlarını da paylaşan Zeki Sayılır, “Biz üretime başladığımız 2,5 yıllık süre içerisinde şimdiye kadar 350 milyon dolar ihracat yaptık. Biz sadece 2021 yılında 190 milyon dolar ihracat yaptık. Türkiye’deki en büyük metalik maden ihracatçısıyız. Bu ihracatlarımızın büyük kısmı Kuzey Avrupa ve Karadeniz bölgesine yapılmaktadır” diye konuştu.

Maden işletmesinde doğrudan 980 kişiyi istihdam ettiklerini söyleyen Zeki Sayılır, “Dolaylı olarak da 300 civarında kişi çalıştırıyoruz. Sadece kamyoncu esnafımızın sayısı 500 civarında. Aileleriyle birlikte hesap ettiğimiz zaman ise ortalama 5 bin kişinin buradan ekmek yediğini söyleyebiliriz. Çalışanlarımızın yüzde 47’si ise Kastamonulu” dedi.

Yatırımlarına devam ettiklerini ve Kastamonu’da kalıcı olduklarını söyleyen Zeki Sayılır, “Geçen yıl 300 milyon lira bir yatırım yaptık. Bu yıl da yaklaşık 350-400 milyon liralık bir yatırım planlıyoruz. Her yıl ilave yatırımlarımız olacak. Sadece bakır cevheri aramaları için 6 milyon dolar yatırım planlıyoruz. Biz burada kalıcıyız. Şirketimizin üç ortağı var. Akfen Holding, İlbak ve İZBİR AŞ. Bu üç ortak Kastamonu’ya ve ülkemize yatırım için tüm fedakarlığı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Acacia Maden’in ev sahipliğinde düzenlenen programa Genel Mudur Yardımcısı Miraç Aliş ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Halime Taligacı Caner, Kastamonu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Yılmaz ve medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum