Acacia Maden Rehabilitasyon sahası incelendi;

Acacia Maden Rehabilitasyon sahası incelendi

Kastamonu Orman bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak başkanlığındaki heyet, Acacia Maden işletmelerinde hydroseeding ve tohum ekimi yöntemiyle yaptığı rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceledi....

Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak başkanlığında, Ağaçlandırma Şube Müdürü Ercan Şen, Fidanlık Müdürü Mustafa Levent Teroğlu ve Hanönü Orman İşletme Müdürü Rıfat Üzümcü Hanönü orman işletme Müdürlüğünde kurulu bulunan Acacia Maden İşletmelerinde yapılan Rehabilitasyon faaliyetlerini inceledi. Acacia Maden tarafından Hanönü işletme Müdürlüğüne geri iade edilen Çorakoğlu pasa sahasının hydroseeding ve tohum ekimi yöntemiyle yaptığı rehabilitasyon çalışmaları incelenmiştir.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;  "Acacia Maden 2007 yılında Kastamonu İli Hanönü İlçesi’nde Gökırmak Bakır Madeni Projesini işletmek üzere kurulmuştur. 2011 yılında İlbak Holding ve 2016 yılında Akfen Holding’ in katılımıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Yatırımlarının tamamı yerli sermayeden oluşan Acacia Maden İşletmeleri ülkemizin doğal kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirme hedefi ile altyapısını sürekli olarak güncellemekte, geliştirdiği çevre ile uyumlu sürdürülebilir madencilik anlayışı ile sahip olduğu rezervi JORC standardına uygun olarak geliştirmekte ve ulusal mevzuat ile IFC/Dünya Bankası standartlarına uyumlu şekilde madencilik faaliyetlerini sürdürmektedir."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum