“Çalışmalar, bölgede örnek olacak”;

“Çalışmalar, bölgede örnek olacak”

Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren Acacia Bakır Madeni İşletmeleri, Hanönü Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile sosyal kalkınma projeleri kapsamında ilçenin Dereköy Mahallesinde pilot seracılık projesi başlattı. Kaymakam Emrah Bütün; “Bizler her konuda üreticilerimize desteklerimizi sürdüreceğiz. Seramızda yapılacak çalışmalar bölgede örnek olacak” ifadelerine yer verdi....

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Vakıfgeymene Mahallesi Dereköy Küme Evleri mıntıkasında bulunan tarım arazisinde başlatılan pilot seracılık projesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Emrah Bütün, Belediye Başkanı Serkan Uçar, Acacia Maden İşletmeleri CEO’su Zeki Sayılır, Maden Direktörü Iain Anderson, Halkla İlişkiler Yöneticisi Halime Taligacı Caner, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Eminoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Tefik Delikkaya, Mahalle Muhtarı Hüseyin Yücel ve proje faydalanıcısı olan üretici Yakup Özkan bulundu.


DELİKKAYA; “HANÖNÜ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ÖRNEK BİR UYGULAMA”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Tefik Delikkaya, 240 metrekare bir alana kurulan pilot serada Mayıs ayının ilk haftası 300 adet domates ve 300 adet salatalık fidanı dikerek üretimine başladıklarını ve bu projenin Hanönü için çok önemli bir örnek uygulama alanı olduğunu belirtti.  Modern sera uygulamaları ile tarım ürünlerinin üretiminin standart üretime göre yüzde 40-  yüzde 80 artış göstermekte olduğunu ve kış aylarında ikinci ürün olarak ıspanak, marul vb. gibi ürünlerin ekileceğini vurguladı.  Hanönü’nü seracılıkta adını duyuracak çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Delikkaya, modern seracılığı etkin hale getireceklerini söyledi.

İlçe Kaymakamı Emrah Bütün, seracılığı bölgede yaymak için başlatılan pilot seracılık projesini çok yerinde bulduğunu ve projeye destek veren Acacia Maden İşletmesi yetkililerine çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

Acacia Maden İşletmeleri CEO’su Zeki Sayılır ise Hanönü Sosyal Kalkınma Komitesi Dereköy Pilot Seracılık Projesinin bölgede seracılığı geliştirmek ve ileri de ürün çeşitliliğini arttırma için bir fırsat olduğunu; bu projeyi başlatmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Sayılır, özellikle üretici Yakup Bey ve eşinin sera projesinde gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerini iletirken; bölgede seracılığın gelişmesi için ilgili kamu kurumları ve paydaşlar ile işbirliği içerisinde desteklerinin süreceğini kaydetti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum