Arama
Arama Sonuçları
Ermenistan Karabağ'da rahat durmuyor!
Aksakkalları Birliği(TAİB) ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov, Karabağ'da yaşayan Ermeni asıllı Azerbaycan Vatandaşlarının son günlerde propaganda aracı olarak kullanıldığını açıkladı.
“Türk'ün Şanlı Şehidi” kitabı çıktı
TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNE KATKI
Türk Aksakallıları, Hocalı katliamını unutmadı
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Dünyası'na yönelik faaliyetlerini sürdüren Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) Hocalı katliamının 31'inci yıl dönümü nedeniyle Hocalı anıtını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.
Üniversite öğrencilerine Türk Dünyası anlatılacak
Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakkalları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) Türk Dünyası’nda geçtiğimiz yıl yaptığı etkinlikleri 2023 yılında Türkiye’de yapma kararı aldı. TAİB Başkanı Akademisyen Sudeyifİmamverdiyev, TAİB kurucusu Ramin Ahmadov ve birliğin ofis başkanı Nijat Dağlar, 2023'te Türkiye’nin değişik şehirlerinde yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
İlk ofis Ankara’da
Genel Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakkallar Birliği (TAİB) ilki Ankara’da olmak üzere tüm Türk devletlerinde temsilcilik açma kararı aldı. TAİB’in yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda ilki Türkiye’nin başkenti Ankara’da devamında ise tüm Türk devletlerinin başkentinde temsilcilik(ofis) açılması yönünde karar alındı.
"Ermenilerin tüm iddiaları efsanelere dayanıyor"
Kuzey Amerika’nın önemli eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yavuz, Ermenilerin tüm iddialarının efsanelere dayandığını açıkladı.
Yazar Çarboğa’dan Fransa'ya kınama
X-Ünlü yazar Fransa'yı protesto amacıyla Sayfaları boş Fransız Kahramanlık Tarihi'isimli kitabını farklı dillerde yayınlanacağını açıkladı.
TAİB, Taksim'deki terör olayı için taziye yayımladı
Merkezi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) Yönetim Kurulu İstanbul'daki terörle ilgili taziye mesajı yayımladı.
TAİB, Özbekistan’da zafere giden yolu anlattı
Azerbaycan’ın Karabağ’da Ermenilere karşı kazandığı zaferi, Türk Dünyası’nda çeşitli etkinliklerle anlatmaya ve kutlamaya devam ediyor.
Büyükelçi Bağcı TAİB’i ağırladı
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) yönetimini büyükelçikte kabul etti.
TAİB, gençlere yatırım yapacak
Türk Aksakkaları Birliği (TAİB) Gençlik Teşkilatı’nı kurarak önemli bir organizasyona imza attı. Bakü’deki merkez ofisinde önceki gün yapılan genişletilmiş genel kurulda konuşan TAİB Başkanı akademisyen Sudeyif İmamverdiyev, teşkilatlarının her geçen gün güçlendiğini şimdide gençleri kucaklayarak önemli bir adım daha attıklarını söyledi.
"TAİB’İ takdir ediyorum"
Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) Türk dünyasının ünlü ismi, Azerbaycan eski Başbakanı Hasan Hasanov ile görüştü.Türk Devletleri Teşkilatı Aksakkalları Şurası üyesi Hasan Hasanov, TAİB'in faaliyetlerini çok takdir ettiğini belirtti.
Azerbaycan Türk Şehitlerini unutmadı
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkiliklerle kutlanıyor.
Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı
Türk Aksakallar Birliği (TAİB) kardeş Azerbaycan'nın bağımsızlığı için şehit olan Türk askerinin bulunduğu Gobustan Şehitliği’nde anma programı düzenledi.
Azerbaycan ayakta
Karabağ’ın batı bölgelerinde Ermenistan’ın yine sinsi saldırılarına maruz kalan Azerbeycan ordusu şehitler vermeye başladı.
TAİB, büyüyor
Türk Aksakkalları Birliği(TAİB),Kadın Kolları ve Gençlik Kollarını kurma kararı aldı. Bu karar ile Türk Dünyası’ndaki aktif gençlik ile daha iyi ilişkiler kurulması hedeflendi.
“Gurur verici”
Azerbaycan’ın Milli Şair’i Ahmet Cevad’ın torunu Cevad Ahundzade, dedesinin adının Ankara’da bir caddeye verilmesi ve anıtının dikilmesini gurur verici olarak değerlendirdi.Torun Ahundzade konuyla ilgili açıklamasında; “Kardeş ülkenin başkenti Ankara'da dedemin adının ebedileşmesi Azerbaycan devletine bir övgü ve saygı olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
Kastamonulu gazeteciye Azerbeycan'da 'şükran plaketi'
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Aksakallılar Birliği'ne davet edilen Gazeteci-Yazar İzzet Sarı'ya 'şükran plaketi' verildi.
TAİB, merhum Aliyev’i unutmadı
Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) Türk dünyasının büyük lideri merhum Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek anma programı gerçekleştirdi.
Türk Ocağı ile TAİB ortak projeler için kolları sıvadı
Azerbaycan merkezli Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) ve Azerbaycan Türk Ocağı, birlikte gerçekleştirilecek ortak projeler için kolları sıvadı.
TAİB’de Türkiye-Azerbaycan kardeşliği
Azerbaycan’da bulunun Türk Aksakallılar Birliği’nde Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve ilişkilerinin yanısıra ‘Ekonomik kalkınma ve tarihi Karabağ Zaferi’ anlatıldı.
TAİB, Türk Dünyası’nın gelişmesine katkı sağlayacak
Kısa bir süre önce Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulan Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
“Şartları artık Türkiye ve Azerbaycan belirliyor”
Azerbaycanlı uzmanlar Karabağ Zaferi sonrası durumu değerlendirdi...