“Şartları artık Türkiye ve Azerbaycan belirliyor”;

“Şartları artık Türkiye ve Azerbaycan belirliyor”

Azerbaycanlı uzmanlar Karabağ Zaferi sonrası durumu değerlendirdi......

Karabağ Zaferi sonrasında gerçekleşen barış müzakerelerini değerlendiren Azerbaycanlı uzmanlar, muzaffer ve gelecek vaat eden Azerbaycan’ın, artık masada şartları belirleyen bir ülke konumuna geldiğini söylediler. Misyon Medya Grubu Başkanı ve Türk Aksakkalları Birliği (TAİB) kurucusu Ramin Ahmadov, “Vatan Savaşı'ndaki şanlı zaferimiz hem bölge ülkelerini hem de etkili uluslararası kuruluşları Azerbaycan'la hesaplaşmaya ve ülkemizin çıkarlarını kabul etmeye teşvik etti. Gelinen noktada Azerbaycan kazanan bir ülke olarak şartları dikte etmekte ve çıkarları doğrultusunda kararlar almayı başarmaktadır” dedi. Azerbaycanlı stratejist Elnur Ertürk ise, kırk dört günlük savaşın galibi olarak Karabağ’ı kurtaran Azerbaycan’ın, Türkiye’nin de tam desteği ile bölgede sözü geçen, şartları belirleyen bir ülke olduğuna dikkat çekti.

 

AB AZERBAYCAN’IN GÖRÜŞLERİNİ KABUL EDİYOR

Misyon Medya Grubu başkanı ve Türk Aksakkalları Birliği'nin (TAİB) kurucusu Ramin Ahmadov, “Avrupa Birliği Konseyi'nin Brüksel'deki Doğu Ortaklığı zirvesinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkemizin hem Karabağ hem de Zengezur koridoru konusundaki kararlı duruşunu  dünya kamuoyuna aktardı. Hem NATO hem de Avrupa Birliği Konseyi, Azerbaycan ile karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine ilgi duyduklarını ve ülkemiz ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunabileceğini ifade ettiler. Ayrıca AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasındaki üçlü görüşmenin sonunda yaptığı açıklamada da ülkemizin çıkarları tam olarak yansıdı. Bütün bu gerçekler, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Brüksel ziyaretinin Azerbaycan için başarılı olduğunu gösteriyor. AB Konseyi Başkanı Michel’in Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilafın kökten sona erdirilmesi çağrısı da Azerbaycan’ın başarısıdır. Çünkü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev defalarca Karabağ sorununun bittiğini ve Güney Kafkasya'da barış döneminin başladığını ifade etti. AB liderliği Azerbaycan tarafından önerilen barış anlaşmasını destekliyor. Açıklamada ayrıca 10 Kasım 2020, 11 Ocak 2021 ve 26 Kasım 20 (Soçi) toplantılarına da dikkat çekildi ve imzalanan beyanlardan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi çağrısında bulunuldu. Bu açıklama, AB ve Azerbaycan'ın Güney Kafkasya'nın geleceğine ilişkin görüşlerinin örtüştüğünü kanıtlıyor. Vatan Savaşı'ndaki şanlı zaferimiz hem bölge ülkelerini hem de etkili uluslararası kuruluşları Azerbaycan'la hesaplaşmaya ve ülkemizin çıkarlarını kabul etmeye teşvik etti. Gelinen noktada, Azerbaycan kazanan bir ülke olarak şartları dikte etmekte ve çıkarları doğrultusunda kararlar almayı başarmaktadır. Güçlü Azerbaycan Türkiye’nin de desteği ile Güney Kafkasya'da barış ve istikrara katkısı büyük bir ülke olacaktır”

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ŞARTLARI BELİRLEYEN İKİ ÜLKE

Azerbaycanlı tanınmış stratejist Elnur Ertürk ise, kırk dört günlük savaşın galibi olarak Karabağ’ı kurtaran Azerbaycan’ın, Türkiye’nin de tam desteği ile bölgede sözü geçen, şartları belirleyen bir ülke olduğuna dikkat çekti. Elnur Ertürk, “Karabağ Zaferi’nden sonra artık bölgede hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Büyüyen ve bölgesel süper güç olan kardeş ülke Türkiye’nin desteği, Karabağ Zaferi’ni getirmiştir. Türkiye ve Azerbaycan bölgede sözü geçen, şartları belirleyen iki kardeş ülke olarak barışa ve istikrara katkılarını sürdürecektir” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum