Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'nun Azeri gelininin azimli hikayesi!
TRT1'in sevilen programı Alişan ile Hayata Gülümse programında Kastamonu'nun yöresel lezzetleri yer aldı. Programa Kastamonu'nun Azeri gelini Nezaket Aliyeva da katıldı. Aşçı olan Kastamonu'nun gelini Nezaket Aliyeva Türkiye'ye nasıl geldiğini anlattı. Aliyeva, bulaşıkçı olarak başladığı yerde şimdi aşçı olarak meslek hayatına devam ediyor.
Gezgin kadın, 20 yılda 70 ülke gezdi
Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra yaklaşık 70 ülke gezdi. Hindistan’dan Norveç’e kadar birçok ülke gezen Esin Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” dedi.
Kastamonu için sevindiren düşüş
TÜİK tarafından verilen bilgiye göre; geçtiğimiz Türkiye genelinde binde 6’yı aşan bir düşüşle 565 binin üzerinde çift evlenirken, 171 binin üzerinde çift de boşandı. Boşanmadaki düşüş ise binde 2 civarında gerçekleşti. Kastamonu'da ise evlenme arttı, boşanmalar azaldı.
Evlenme yaşı değişti! Çiftler azalıyor
2023 yılının evlilik ve boşanma oranları, en fazla evlenme ve boşanmanın olduğu iller ve yabancı damat ile gelin istatistikleri geçen yıla göre dikkat çekti.
Kastamonu’da bulunan şube el değiştiriyor
Kastamonu’da da şubeleri bulunan dünyaca ünlü kahve zincirinin sahibi değişiyor.
Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak
Düzenlenen iş birliği sözleşmesi ile Türkiye'den Kastamonu, Bursa ve Eskişehir uluslararası düzeyde tanıtılacak
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Hızlı trende hedef 52 kent
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053'te Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan il sayısını 52'ye çıkartacaklarını belirtti.
Kastamonu UMKE, 8 ülkenin katıldığı tatbikatta
Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 UMKE personeli, 1 EMT1 koordinatörü de görev yapmak üzere ilimizden hareket etti.
Sabırlar taştı!.. Azerbaycan, Karabağ'da operasyon başlattı
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını açıkladı.
Dünyadaki en vatansever ülkeler belli oldu: İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri
Dünyadaki en vatansever ülkeler belli oldu. Gallup'un son verilerine göre, Türkiye'nin en vatansever ülkeler sıralamasındaki yeri dikkat. İşte Türkiye'nin yeri...
Türkiye'den Ermenistan'a tepki
Türkiye'den Ermenistan'a tepki: Barış görüşmelerini baltalıyor, kınıyoruz
Ermenistan Karabağ'da rahat durmuyor!
Aksakkalları Birliği(TAİB) ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov, Karabağ'da yaşayan Ermeni asıllı Azerbaycan Vatandaşlarının son günlerde propaganda aracı olarak kullanıldığını açıkladı.
İnebolu’da ‘Zellankadef’ adıyla satılıyor, Alzheimer'ı durduruyor
İnebolu ilçesinde zellankadef denilen bu çiçek halk pazarlarında köylü kadınlar tarafından satılıyor.
Kastamonulu hemşerimizden yaban hayata destek
Kastamonulu hemşerimiz Aksaray’da yufkacı Mustafa usta olarak bilinmektedir. Her sabah Kılıçaslan tepesine sırtlarına giderek, yaklaşık yirmi yıldır bölgede ki yaban hayvanlarına bayat ekmek ve yiyecek götürerek besliyor.
Nahçıvan ile Iğdır arasında ekonomik köprü kuruluyor
Azerbaycan ve Nahçıvan da faaliyet gösteren iki holding yöneticileri iş seyahati için Iğdır'a geldi.
Kastamonulu sporculardan Başkan Şampiyonası’nda büyük başarı
Kastamonulu sporcular, 6. Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonası’nda 7 Balkan şampiyonluğu, 1 ikincilik ve 1’de üçüncülük elde etti.
Filenin Sultanları 2'de 2 yaptı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 yendi.
Gülümseten tartışma: Vekillerin 'eski yeni' tartışmasına Başesgioğlu nokta koydu
Vali Avni Çakır'ın Muş Valiliği'ne atanması dolayısıyla düzenlenen veda programında eski vekil yeni vekil tartışması gülümsetti. Vekillerin eski yeni tartışmasına Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu noktayı koydu..
Türkiye’de salyangoz ihracatı yüzde 100 arttı
Türkiye'den ocak-temmuz döneminde yapılan deniz salyangozu ihracatı yüzde 100 artarak 9 milyon 765 bin 9 dolara ulaştı.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
Kartal, bu kez Bakü’de uçtu: 3-1
Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü PFK’yı 3-1 mağlup ederek tur için avantaj yakaladı.
Prensesi gezdiren TOGG kaza yaptı
Kahramanmaraş’ı ziyarete gelen Suudi Arabistan Prensesi Lamia Bint Majid Al Sauda, yerli otomobil Togg ile yaptığı gezinti sırasında ufak bir kaza atlattı. Kaza sırasında direksiyon koltuğunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör vardı