Erkekler, 42 kadını öldürdü;

Erkekler, 42 kadını öldürdü

....

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Eylül ayında en az 42 kadını öldürdü.

Evrim Kepenek'in haberine göre; Eylül'de en az 20 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Erkekler, en az 66 kadına şiddet uyguladı, en az dokuz kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 11 kadını taciz etti. Eylül’de erkekler en az dört kadına tecavüz etti, 66 kadını seks işçiliğine zorladı. 

CİNAYET

Erkekler, Eylül’de en az 42 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 26 idi. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Özbekistanlı, biri Rusya, biri de Azerbaycanlıydı. Erkekler, en az sekiz kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Bazı failler ( 2)  hapishaneden çıkıp kadınları öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri “korucu”, ikisi de “polisti".

Erkekler 13 kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, üç kadını “kıskandığı” için öldürdü. Erkekler dört kadını “ekonomik taleplerini karşılamadığı” için öldürdü. Erkeklerin 22 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

29 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, bir kadını arkadaşı, bir kadını korucu, dokuz kadını oğlu, damadı, kardeşi gibi erkekler öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 30 kadını ev içinde, dokuz kadını sokakta, bir kadını bahçede, bir kadını parkta, bir kadını da otomobilde öldürdü.

Erkekler, 28 kadını ateşli silahla, iki kadını balkondan atarak, 12 kadını da kesici aletle öldürdü.

ÇOCUK CİNAYETİ 

Erkekler, Eylül’de bir çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay bu sayı iki idi. Bir çocuğu babası, öldürdü. Erkekler bir çocuğu kesici aletle öldürdü.

TACİZ

Eylül’de erkekler en az 11 kadını taciz etti. Bu sayı geçen yıl aynı ayda 16 idi. İki taciz sistematikti.

Erkekler, sekiz kadını sözlü ve fiziki yollarla taciz etti. İki kadını da video fotoğraf çekerek taciz etti. Erkekler bir kadını da cinsel organını göstererek taciz etti.

Erkekler, 11 kadını, hastane, market, konfeksiyon, toplu taşıma aracı gibi ev dışı alanlarda aciz etti.

Üç kadını doktor, iki kadını market çalışanı, iki kadını arkadaşı taciz etti. Dört kadını taciz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

ÇOCUK İSTİSMARI

Erkekler, Eylül’de en az dokuz kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı 12 idi. Bazı failler aynı suçu daha önce işlemiş ve yargılanmıştı.

Erkekler, iki çocuğu ev içinde, iki çocuğu sokakta istismar etti. Erkeklerin beş çocuğu istismar ettiği yer bilgisi basına yansımadı.

İki çocuğu üvey babası, bir çocuğu annesinin sevgilisi, bir çocuğu komşusu istismar etti  Beş çocuğu istismar eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

CİNSEL SALDIRI/ TECAVÜZ

Erkekler Eylül’de dört tecavüz etti. Geçen yıl aynı ayda bu sayı üç idi.

Bir kadına arkadaşı, bir kadına akrabası tecavüz etti. İki kadına tecavüz eden erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

ŞİDDET/YARALAMA

Erkekler, Eylül’de 66 kadını yaraladı. Geçen yıl aynı ay bu sayı 71 idi. Sekiz kadını ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. En az dokuz kadın koruma kararına rağmen erkeklerce yaralandı.

En az 48 kadını kocası, nişanlısı erkekler, bir kadını esnaf, üç kadını abi, oğul gibi aile üyeleri, bir kadını patronu yaraladı. 13 kadını yaralayan15 erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, altı kadını “kıskandığı” için, en az 34 kadını da “barışmak istemediği, ayrılmak istediği” için yaraladı. Bir kadını “dans ettiği” için bir kadını da “içinden şeytan çıkardığını iddia” ederek yararaladı.. Erkeklerin, 24 kadını "yaralama" “bahanesi” basına yansımadı.

Erkekler, 59 kadını darp ederek, dört kadını kesici aletlerle, üç kadını ateşli silahlarla yaraladı.

Erkekler, 37 kadını ev içinde, 22 kadını da sokak, park, hastane gibi ev dışı alanlarda yaraladı. Erkeklerin yedi kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı. 

 

Kaynak: Bianet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum