TAİB, merhum Aliyev’i unutmadı;

TAİB, merhum Aliyev’i unutmadı

Türk Aksakkalları Birliği(TAİB) Türk dünyasının büyük lideri merhum Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret ederek anma programı gerçekleştirdi....

TAİB  yönetimi ve üyeleri  merhum Haydar Aliyev’in doğumunun 99. yılı nedeniyle    mezarı başında toplanarak    anma programı gerçekleştirdi.

Aliyev'in mezarı başına ellerinde çiçeklerle  toplu bir şekilde giden TAİB yönetimi   burada saygı duruşunda bulunduktan sonra  mezarına çelenk  sundu.

ALİYEV BÜYÜK LİDERDİ-

 

Türk Aksakkalları Birliği Teşkilat Komitesi Başkanı Akademisyen Sudeif İmamverdiyev, Azad Azerbaycan Televizyonuna, Azerbaycan'ın bağımsızlığının  gerçekleşmesinde  ve geliştirilmesinde milli lider Haydar Aliyev'in rolünün çok büyük olduğunu  söyledi. İmamverdiyev, “ Azerbaycan’ın bağımsızlık yolunda  merhum Haydar Aliyev çok büyük mücadeleler vermiştir. Aliyev büyük bir liderdi.Onun verdiği mücadeleler sonrasında  Azerbaycan'ımız  bugün çok şükür bağımsız ve özgürdür…” ifadelerine yer verdi.

 

TAİB temsilcileri, bu programın ardından ayrıca  Azerbaycan’ın  önde gelenlerinden   merhum göz doktoru akademisyen Zarifa Aliyeva'nın da mezarını ziyaret ederek  saygı duruşunda bulunuldu ve mezarına  çiçek bıraktı.(Haber Merkezi)

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum