TAİB, Türk Dünyası’nın gelişmesine katkı sağlayacak;

TAİB, Türk Dünyası’nın gelişmesine katkı sağlayacak

Kısa bir süre önce Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulan Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) çalışmalarına aralıksız devam ediyor....

Kars Belediyesi eski Başkanı ve şimdiki İzmir Çağdaş Azerbaycan Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta önceki gün Bakü’deki Türk Aksakallılar Birliği ofisini ziyaret etti.

Aksakallılar Birliği yöneticileri ve üyelerinin bulunduğu ziyarette Murtaza Karaçanta, TAİB’in Türk Dünyası’nın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek Türkiye ile Azerbaycan’ın her alanda çok daha yakınlaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Türk Aksakkalar Birliği temsilcileri, Türkiye Kars belediyesinin eski başkanı ve şimdi İzmir'deki Çağdaş Azerbaycan Derneği başkanı Murtaza Karaçanta, Cemal Çağatay ve Ali Yaşar Yıldırım ile bir araya geldi.

Davetliler ile toplantı TAİB'in ofisinde gerçekleşti.

Toplantıya TAİB Teşkilat Kurulu üyeleri Sabir Tağıyev, Eyvaz Hunbatov, Tabdig Alibeyli, Bayram Mammadov, Akif Jabbarli Yönetim Ofisi temsilcileri Nijat Dağlar ve Elnur Eltürk katıldı.

Türk Aksakkallar Birliği'nin faaliyetleri, yürütülen projeler ve yapılacak işler hakkında misafirlere bilgi verildi.

Konuşmacılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk birliğini güçlendirmek için attıkları adımlar hakkında bilgi verdiler ve iki kardeş ülkenin bu yöndeki faaliyetlerine övgüde bulundular.

Davetliler, TAİB'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini, organizasyonun Türk Dünyasının gelişimine katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladılar.

Türkiyeli misafirleri TAİB Teşkilat Kurulu Başkanı Sudeyif  İmamverdiyev’in ve teşkilatın kurucusu Ramin Ahmadovun selamları iletildi.

Konuklar ayrıca planladıkları ortak projeler hakkında bilgilendirildi.

TAİB, bu yıl içerisinde Türkiye ve Azerbaycan’da ziyaretlerini sıklaştıracak ve yeni planlanan projelerini açıklayacak.

 





Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum