Üniversite öğrencilerine Türk Dünyası anlatılacak;

Üniversite öğrencilerine Türk Dünyası anlatılacak

Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakkalları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) Türk Dünyası’nda geçtiğimiz yıl yaptığı etkinlikleri 2023 yılında Türkiye’de yapma kararı aldı. TAİB Başkanı Akademisyen Sudeyifİmamverdiyev, TAİB kurucusu Ramin Ahmadov ve birliğin ofis başkanı Nijat Dağlar, 2023'te Türkiye’nin değişik şehirlerinde yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu....

TAİB’den yapılan açıklamada bundan sonraki aşamada Azerbaycan devletinin kurucusu ,büyük  önder Haydar Aliyev'in doğumunun 100. Yılı olması(10 Mayıs 1923)  ve de  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da 100’üncü yılına  denk gelmesi nedeniyle  bazı  etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

TAİB’in Bakü’deki merkez Ofisi’nde  yapılan toplantıda birliğin kurumsal yapısı ele alınırken 2023'yılında   Azerbaycan ve Türkiye’de üniversiteler ile işbirliği yapılarak konferanslar düzenleme kararı aldığı bilgisi paylaşıldı.TAİB Yönetimi alınan karar doğrultusunda 2023 yılında Türkiye’nin değişik  şehirlerinde bulunan üniversiteler  ile iş birliği yapılarak Türkiye’deki gençlere Ulu önder Haydar Aliyev’in hayatı ve Türkiye ile ilişkileri düzenlenecek konferanslarla  anlatılacak.

TAİB, geçtiğimiz yıl içinde Kazakistan, Kırkızistan , Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir takım etkinlikler  düzenlemişti. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum