Azerbaycan, Türk şehitlerini  unutmadı;

Azerbaycan, Türk şehitlerini unutmadı

Türk Aksakallar Birliği (TAİB) kardeş Azerbaycan'nın bağımsızlığı için şehit olan Türk askerinin bulunduğu Gobustan Şehitliği’nde anma programı düzenledi....

Türk Aksakallılar Birliği, 15 Eylül 1918 tarihinde  Bakü'nün işgalden kurtarılması  için Sovyetler Birliği ve Ermeni teröristlere karşı Enver Paşa önderliğindeki Kafkas İslam Ordusu’nda  şehit olan kahraman Türk askerini anmak için birbiri ardına çeşitli etkinlikler ve anma programları düzenleniyor.

 Azerbaycan’ın Gobustan bölgesindeki Türk Şehitliği'nde toplanan TAİB temsilcileri, ismi bilinmeyen Türk şehitleri için  anma programı düzenledi. Burada, 1918 yılında Ermeni teröristlerin Azerbaycan'da yaptıkları zulümleri, dönemin karmaşık sosyo-politik manzarasını ve Nuri Paşa önderliğinde Azerbaycan'a gelen Kafkas İslam Ordusu'nun kahramanca verdiği mücadele anlatıldı.

“AZERBAYCAN HALKI, KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTLERİNİN  ANISINI HER ZAMAN YAŞATIYOR”

TAİB konuyla ilgili;  Gobustan Şehitliğindeki anma programında “Gerçek bir kardeşlik dayanışması ile  Azerbaycan halkı, kahraman Türk şehitlerinin  anısını her zaman yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecektir. Ruhlarını saygıyla anıyoruz” açıklamasında bulundu.

TAİB heyeti daha sonra  şehitlikte Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra hep birlikte dua ettiler. Azerbaycan’ın kurtuluş günü olan  15 Eylül’de  Bakü’de çok geniş ve kapsamlı bir anma programı düzenleneceği öğrenildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum