Arama
Arama Sonuçları
Oktay Vural, Kastamonu'da
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kastamonu'ya geldi
Bakan Tunç’un sırrı ne?
Kastamonu’ya ziyaretler kapsamında gelen ve Nasrullah’ta vatandaş ile birlikte Cuma namazını kılan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sırrı ne?
Kastamonu'nun ihtiyacına cevap veren değişim!
Kastamonu'da, eski belediye binasının yerine yapılan otopark projesi hayata geçirilerek şehrin ihtiyaçlarına cevap verdi.
Rektörün protokol fotoğrafına ‘aristokratik fanus’ benzetmesi
Saadet Partisi İl Başkanı Yalçın, Rektör Topal ev sahipliğindeki toplantıyı eleştirdi
Kastamonu OBM'de toplantı üstüne toplantı
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) Cumhuriyetin 100. yılında Kastamonu Sektör Hazırlık toplantılarını sürdürüyor. Kastamonu OBM aynı gün içinde 2 toplantıyı üst üste yaptı.
KATSO Başkanı Fındıkoğlu, Rektör Topal'ı ziyaret etti
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ı makamında ziyaret etti.
Fındıkoğlu'ndan tarım ve balıkçılık işletmelerine proje çağrısı
KATSO Başkanı Fındıkoğlu TKDK’nin “IPARD 2” kapsamında 13’üncü hibe çağrısına çıktığını ifade ederek; “Tarım ve balıkçılık sektöründeki işletmelerimizi makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımı ihtiyaçlarını karşılamak üzere proje hazırlamaya çağırıyorum. Tarım ve Orman Bakanımız sayesinde Kastamonu’nun tarım ve orman sektörlerinde büyük gelişme sağlayacağına olan inancımız tam” dedi.
Turizm Fakültesi'nden KATSO'ya ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nu ziyaret etti.
İhsangazi-Araç OSB için hazırlıklar başladı
İhsangazi ve Araç ilçeleri arasında kurulması planlanan organize sanayi bölgesi için hazırlıklar başladı.
Kastamonulu emlakçılar mesleki yeterlilik sınavına girdi
Cide ilçesinde faaliyet gösteren emlak firmalarına yönelik Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavı düzenlendi.
"Referanduma gidilebilir"
İl Genel Meclisi Eski Üyesi Muhsin Altındağ, mahalli basında yer alan bilgiler doğrultusunda ki düşüncelerini yazılı basın açıklamasıyla ifade etti.
Bakan Yumaklı’ya ‘Kastamonu’ raporu sunulacak
KATSO’DA ‘TARIM, ORMAN VE HAYVANCILIK ZİRVESİ’ TOPLANDI
Kastamonu Mermeri, Dünya’ya açılıyor
Sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen toplantıda varılan karar sonucunda, KATSO tarafından sektörün ihtiyaç analizi güncellendi ve proje yazımına başlandı.
AKED ve Smart Academy’den ortak proje eğitimi
Eğitim Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) toplantı salonunda düzenlendi.
Arpacıoğlu: Yeni bir oda binası yapılamaması handikaptır
KATSO Meclis Üyesi Salim Arpacıoğlu, Oda Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.
Fındıkoğlu’ndan Arpacıoğlu’nun açıklamalarına cevap
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, geçtiğimiz günlerde odanın faaliyetleri hakkında açıklama yapan iş adamı Salim Arpacıoğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.
Fındıkoğlu’na TOBB’da iki önemli üyelik
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, TOBB 79. Genel Kurulu’nda iki önemli kurul üyeliğine seçildi.
Fındıkoğlu’na TOBB’da iki önemli üyelik
KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, TOBB 79. Genel Kurulu’nda iki önemli kurul üyeliğine seçildi.
Katso heyeti Ankara’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79.Genel Kurulu’na Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu,TOBB Delegeleri İlhan Pehlivan,Turgay Dellaloğlu ve Genel Sekreter Mustafa Elmas katıldı.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Yöresel lezzetler ile mutfak şov…
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin tarafından ‘mutfak şov’ gerçekleştirildi.
‘Liseli Şefler’de finalistler belli oldu
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında yarı final müsabakaları tamamlandı.
Adım adım ‘en lezzetli’ finale
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik il genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı.
‘Çok verimli projelere birlikte imza atacağız’
AK Parti Kastamonu 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretler ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kastamonu’nun kalkınma yolculuğunda birlikte yürüyeceğiz” dedi.
İntegral Enerji’nin araç şarj istasyonu hizmette
İntegral Enerji firmasının üretimini yaptığı ‘Elektrikli Power Şarj İstasyonu’ hizmete girdi.
‘Liseli Şefler Yarışıyor’ Yemek Yarışması başlıyor
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları, 3 Mayıs’ta başlıyor.
KATSO, “İzmir Marble Fair 2023” fuarında
KATSO; dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin en büyük mermer ve doğaltaş fuarı olma özelliği taşıyan “İzmir Marble Fair 2023” fuarına ilimizden katılım sağlayan firmaları yalnız bırakmadı.
Kastamonu iş dünyası ‘Hayır’da buluşuyor
Kastamonu’daki dört ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yaralarını sarmak için TOBB’un başlattığı “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” kapsamında harekete geçtiler.
Teknokent genel kurulu toplandı
Kastamonu Teknokent’in 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi Göknar Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Mermerimiz dünyaya açılıyor
>>>Lansman toplantısında konuşan Vali Avni Çakır; “Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.