Kastamonu'nun ihtiyacına cevap veren değişim!;

Kastamonu'nun ihtiyacına cevap veren değişim!

Kastamonu'da, eski belediye binasının yerine yapılan otopark projesi hayata geçirilerek şehrin ihtiyaçlarına cevap verdi....

Kastamonu eski belediye binası, daha öncesinde derneklerin kullanımında olan bir bina olarak faaliyet gösteriyordu. Daha sonrasında bina, yıkılması kararlaştırılarak boşaltılmıştı. Yıkılan binanın olduğu alanda dev çukur oluşmuştu. Atıl vaziyette bekleyen alana ne yapılacağı ise merak ediliyordu.

Eski belediye binasının yıkılmasının ardından atıl durumda kalan alana, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından benzer bir bina yapılması planı öne çıkmıştı. Ancak, proje daha sonra iptal edilmiş ve alandaki belirsizlik devam etmişti.

(ESKİ BELEDİYE BİNASI BOŞ ALAN/ ESKİ GÖRÜNÜM)

KATSO PROJESİNİ İPTAL ETTİ

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine sayılı günler kala KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu tarafından söz konusu alana KATSO binasına benzer bir bina yapılacağı ve bu projenin de onaylandığı açıklanmıştı. Fındıkoğlu açıklamasında; “Belediye Caddesi’nde bulunan ve yıkımı gerçekleşen eski Belediye binası arsasına yapacağımız ve projesi onaylanan odamız yeni hizmet binasının görsellerini sizlerle paylaşmak isterim" ifadelerine yer vermişti. Daha sonrasında söz konusu yapılması planlanan bina projesinin iptal edildiği duyurulmuştu.

(ESKİ BELEDİYE BİNASI YENİ GÖRÜNÜM)

Ne olacağı belirsiz olan söz konusu alan, dev bir çukur olarak atıl vaziyette beklemeye devam ediyordu. Yıkılan binanın bulunduğu çukur alan doldurularak, şimdi araçların park edebileceği bir otopark haline getirildi. Atıl durumdaki alanın otopark olarak kullanılması, şehirdeki trafiği rahatlatan önemli bir adım oldu. Şehrin o kısmında büyük ihtiyaç duyulan otopark alanına dönüşen mekan bölge sakinlerini oldukça rahatlattı. Bu değişim, bölge sakinleri arasında memnuniyetle karşılandı.

(ESKİ BELEDİYE BİNASI YENİ GÖRÜNÜM)

(ESKİ BELEDİYE BİNASI YENİ GÖRÜNÜM)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum