Kastamonu Mermeri, Dünya’ya açılıyor;

Kastamonu Mermeri, Dünya’ya açılıyor

Sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen toplantıda varılan karar sonucunda, KATSO tarafından sektörün ihtiyaç analizi güncellendi ve proje yazımına başlandı....

İlimiz ekonomisinde gelir ve istihdam açısından büyük önem sahibi olan maden sektöründe önemli bir proje için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), “Mermer Sektöründe Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi” (URGE-2) projesi için ilk adımı attı.

Sektör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşen toplantıda varılan karar sonucunda, KATSO tarafından sektörün ihtiyaç analizi güncellendi ve proje yazımına başlandı. Temmuz ayında projenin başlaması hedefleniyor.

 

FINDIKOĞLU: “MADENCİLİK İŞLETMELERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJEYİ BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ.”

 

KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, madencilik sektörünün ilimiz ekonomisi için büyük önem sarf ettiğini dile getirdiği açıklamasında şunları kaydetti: “Madencilik sektörü ilimizde son yıllarda gelişen bir iş kolu. Mermer çıkaran firmalarımız hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarda yükselen iş hacmine sahipler. Oda olarak gerek yöremizde çıkan mermerin coğrafi işaret tescilinin alınmasında gerekse de firmalarımızın sektörel sorunlarının çözülmesinde yanlarında destek olmayı sürdürüyoruz. Sektörün ilimiz için hem gelir hem de istihdam alanındaki öneminin farkındayız. ‘Mermer Sektöründe Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi’ (URGE-2) projesi hem firmalarımızı belirli ölçekte bir araya getirecek hem de pazarda rekabet edebilirlik yeteneklerini artıracak. Projede yer alacak firmalara teşekkür ediyoruz. Proje yazımına ilişkin son aşamaya geldik, Temmuz ayında hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Projemizin ilerlemesiyle birlikte ihracat potansiyeli olan diğer sektörlerdeki işletmelerimizi de URGE ile buluşturacağız.”

 

URGE-1 PANDEMİYE TAKILMIŞTI

KATSO’nun mermer sektörüne ilişkin hayata geçirmeyi hedeflediği “URGE-1” projesi 2019 yılında başlamış ancak pandemi döneminde ilerleme sağlanamadığı için durdurulmuştu. KATSO, sektör paydaşları ile yapılan toplantı sonucunda ikinci projenin sunulması için harekete geçti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum