Arama
Arama Sonuçları
Bayram öncesi kene uyarısı!.. Kurbanlıklarla yurda dağılıyorlar
Prof. Dr. İlhan Çetin, Kurban Bayramından dolayı hayvan sirkülasyonunda ciddi bir artış olduğunu ve ölümlere neden olabilen kenelerin kurbanlıklarla yurda dağılabileceğini söyledi.
TİMBİR'den Kastamonu ziyareti: Dijital medya ve dezenformasyon ele alındı
Türkiye İnternet Birliği Medya Birliği yetkilileri, TİMBİR'in Kastamonu temsilciliğini açmaya hazırlanan Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Saba ile birlikte Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi), TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, geleneksel medya internet haberciliği ve dezenformasyon konularında değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi, engelleri yıktı!
Kastamonu Üniversitesi, engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni”nde 38 bayrak alarak Türkiye birincisi oldu.
TİMBİR'den Kastamonu'ya üst düzey ziyaret!
81 ilde güçlü bir birliktelikle yapılanan ve hızla büyümeye devam eden devam eden Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Kastamonu'da da temsilciliğini açmaya hazırlanıyor. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet Kastamonu Açıksöz Gazetesi'ni ziyaret etti.
Kastamonu’da kuraklık alarmı!.. Son 64 yılın en düşüğü
NİSAN YAĞIŞLARI, KASTAMONU SAHİL KESİMLERİNDE YÜZDE 80 AZALDI
‘El Nino’ bitti, yaz sonu ‘La Nina’ başlıyor
El Nino döneminin sona ermesinin ardından yaz sonundan itibaren La Nina hava olayının etkili olmaya başlaması beklenirken uzmanlar iklim değişikliğinin güçlü etkileri nedeniyle bu dönemde de sıcaklık rekorlarının devam edebileceği uyarısında bulunuyor.
Cumhurbaşkanının ‘atama’ yetkisi iptal edildi
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanının Merkez Bankası başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini ve üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan yasa hükmünü iptal etti.
Kastamonulu Yağız'ın takımı, Çin'de şov yaptı!
Çin'de düzenlenen Ünivetsiteler arası Dragon Boat yarışmasında Yağız Avanoğlu'nun takımı şampiyon oldu.
KÜ, mezunlarını hayata uğurladı
Kastamonu Üniversitesi, Emin Baydil Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenleyerek 2023-2024 akademik yılı mezunlarını uğurladı.
Eti Bakır’dan Kastamonu’da ‘güvenli madencilik’ atağı…
Sürdürülebilirlik ve inovasyon vizyonunu, Ar-Ge ve teknoloji ile güçlendiren Eti Bakır, Türkiye’nin en derin yer altı bakır madeni işletmesi olan Küre Tesisleri’nde katma değeri yüksek ve güvenli madencilikte yeni bir dönem başlatıyor.
Ağaçlara neler oluyor? Görülmemiş manzara...
Kastamonu'da bulunan Küre Dağları'ndaki ağaçlar, bahar mevsiminin son günlerinde kahverengiye büründü. Sonbaharı aratmayan manzaranın ortaya çıktığı orman dron ile havadan görüntülendi. KÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal; "Ormana girdiğimizde ne yazık ki bu görüntü ile karşılaştık. Bir doğa sever, tabiat sever olarak bu görüntü beni çok üzdü.Uzman arkadaşlarımızın incelemesini talep ediyorum” dedi.
Kastamonu’nun ‘sakin şehir'i için önemli kongre!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, "sakin şehir" olarak ilan edilen Kastamonu’nun Daday ilçesinde üyeliğin muhtemel etkilerini değerlendirerek bildiri yayınladı. 
Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) 6 projesi, TÜBİTAK 2237-A Programı’nın 2024/I. döneminde desteklenmeye hak kazandı.  
Kastamonu ve Bursa’nın ‘döner’ tartışması büyüyor
Dönerin ilk olarak Kastamonu'da yapıldığı iddialarına Bursa'nın en meşhur kebapçısı İskender Kebap'ın 5. kuşak işletmecisi Oğuzhan İskenderoğlu'dan yanıt geldi.
Kastamonu Üniversitesi’nin de katkı verdiği makale uluslararası dergide
Kastamonu Üniversitesi akademisyenin de yer aldığı ekibin yazdığı, CRISPR teknolojisini şeker kamışına uygulanmasıyla ilgili makale, uluslararası yayın yapan "Plant Biotechnology Journal" dergisinde yayınlandı.  
Kastamonu’nun kadın girişimcilerinden Çorum çıkarması
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen "Başarılı Girişimci Kadınlardan İlham Veren Girişimcilik Söyleşisi" Çorum’da yapıldı.
Kastamonu hocası serbest bırakıldı!
Çaycuma’da 16 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla tutuklanan Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Kastamonu Üniversitesi Öğr. Görevlisi E.A., itiraz üzerine 4 gün sonra serbest bırakıldı.
Hedef: Sağlık Kampüsü
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Açıksöz TV'de yayın hayatına başlayan “Memleket Meselesi” programının ilk konuğu oldu. Program moderatörü Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Uluay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak.
DİKKAT!.. Kenelerdeki tehlike çok daha büyük
Türkiye'de ilk kez 2002’te Tokat'ta görülen ve Kastamonu bölgesinde de ciddi bir tehlike oluşturan kenelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
KÜ Sivil Havacılık, hız kesmiyor!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.
İnebolulu kaymakam, Sivas’ta göreve başladı
İçişleri Bakanlığı onayıyla Sivas Gemerek Kaymakamı olarak atanan İnebolulu hemşehrimiz Yusuf Özden, 6 Mayıs Pazartesi günü yeni görevine başladı.
KÜ ekibi hortumu kaptı, yangına koştu!
Kastamonu Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, Taşköprü itfaiyesini ziyaret ederek uygulamalı eğitim aldı.
Bu yaz çok sıcak olacak!.. Nisan’da rekor kırıldı
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) sezonluk tahminlerini değerlendiren Prof. Dr. Barış Önol, 2024 yılı Nisan ayının Türkiye'de ölçülmüş en sıcak nisan ayı olduğunu belirterek, önümüzdeki yaz dönemi için uyardı.
Kastamonu Üniversitesi’nde ‘KATİL İSRAİL’ sesleri!..
Kastamonu Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı.  
Kalamış’ta İnebolu rüzgarı esti
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’na Rus desteğini istemek için Lenin’e yazdığı 26 Nisan 1920 tarihli mektubun 104. yılı nedeniyle İstanbul’da panel düzenlendi.
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
TÜGVA Kastamonu Temsilcisi'nden sondakika açıklama!
Kemal’den Baltacı’ya çok sert tepki!
MHP Kastamonu Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Yasin Kemal: “Kastamonu Ülkü Ocaklarının mensubu ve mezunu olan bir vatan evladıyım. Bizler simit yeriz haram yemeyiz Elhamdulillah.”
ÖSYM Başkanı, Kastamonu Üniversitesi’ndeydi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek ve beraberindeki heyet, Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret etti.