KÜ ve KEAH’ın ortak projesi renkli görüntülere sahne oldu;

KÜ ve KEAH’ın ortak projesi renkli görüntülere sahne oldu

.......

Kastamonu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bolümü öğrencilerince "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında 15 Nisan-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Palyatif Bakım Merkezinde gerçekleştirilen "Palyatif Hasta Yakınlarına Destek" konulu proje çalışması tamamlandı.

Proje kapsamında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileriyle KEAH Palyatif Bakım Merkezinde tedavi gören hastalara bakım veren hasta yakınları/refakatçilerinin dinlenme ve keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

Palyatif Bakım Merkezinin önerileri doğrultusunda hasta yakınlarının ilgilerine göre faaliyet grupları da kurularak moral etkinlikleri düzenlemek suretiyle hasta yakınlarının moral motivasyonu yüksek tutulmaya çalışıldı. Moral etkinlikler için geleneksel Türk sanatlarından olan ebru sanatının yanında hasta yakınlarının ilgilerine göre etkinlikler (boyama, yapboz, boncuk işi vb.) düzenlendi.

Projenin son gününde Palyatif Bakım Ünitesinde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin organize ettiği çay partisi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Nihal Lindberg, Doç. Dr. Ramazan Alabaş, KEAH Başhekim Yardımcısı Yasemin Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Pakize Çetin, projede görev alan öğrenciler, palyatif bakım ünitesi çalışanları ve hasta yakınlarının katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum