Dokumacılık sanatı geleceğe aktarılıyor;

Dokumacılık sanatı geleceğe aktarılıyor

Araç Belediye Başkanlığı, Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kastamonu İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde “Bereketli Eller Öğreniyor, Üretiyor” projesi kapsamında açılan Yöresel Bez Dokumacısı kursu sona erdi....

Kurs sonunda düzenlenen sertifika dağıtım programına Araç Belediye BaşkanıSatılmış Sarıkaya ve eşi Sema Sarıkaya, Araç İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Aydın, Araç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nilgün Kömeç Kebeci,  Belediye Meclis Üyesi Aziz Özelci, Araç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Aydın, Araç ilçesi esnaflarından Salih Acıl ve kursiyerler katıldı. 

SARIKAYA; “DOKUMACILIĞIN YAŞATILMASI VE GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanlığımız, Kastamonu İŞKUR ve Araç Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yöresel Bez Dokumacısı kursunun sonuna geldik. Dokumacılığın yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve bunun yanında meslek edindirme ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurs boyunca kursiyerlerin hem gelir elde ettiklerini hem de bu önemli sanatı öğrendiklerini ifade ederken, katılım sağlayan kursiyerlere ve kurslarda destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum